USF VERFTET
Hjem > Nyheter > KUNST PÅGÅR! BORGGÅRDEN USF PRESENTERER NY KUNST FRA BERGEN ATELIERGRUPPE

KUNST PÅGÅR! BORGGÅRDEN USF PRESENTERER NY KUNST FRA BERGEN ATELIERGRUPPE

Borggården på USF er et veldig travelt område med stor trafikk hele dagen og kvelden. Hvor mange som faktisk passerer gjennom der vet vi ikke helt. Det er folk som skal til musikkøving, på dansetrening, på konsert, teater, på ateliérbesøk, på toalettet osv. Vi føler oss trygge på å antyde noen hundre hver dag, kanskje over tusen de dagene det er åpne arrangementer på scenene. Et perfekt sted å vise kunst, tenkte Line Hvoslef, som selv er kunstner og har ateliér på USF.

Det må sies at området har vært brukt til å vise kunst tidligere også, litt på slump og tilfeldighet. Nå har USF, ved Maia Urstad og Line Hvoslef, bestemt at visningene skal planlegges og gjennomføres på en bedre måte. Det nye er at vi henvender oss til kunstmiljøer utenfor USF og inviterer til å bruke området. Det er alltid mangel på visningsarenaer for kunst, og Borggården USF blir fra nå av et sted der kunstnerne kan presentere både tradisjonelle uttrykksformer og eksperimentere med visualitet, lyd og arbeidsprosesser.

I første "sesong" denne våren har USF vært nysgjerrige på hva som skjer i de andre kunstnerkollektivene i Bergen. Vi henvendte oss til Bergen Ateliérgruppe (BAG) og fikk kjempegod respons. I perioden 15. mars til 20. mai ville BAGs medlemmer vise frem tre prosjekter i Borggården USF.
Først ut var Kjersti van Hoegee med foto fra serien Sleepwalkers. Fotografiene er tatt i morgenrushet på Metroen i Tokyo. van Hoegee er fascinert av "massen" og gjorde det til utgangspunkt for fotoprosjektet.

Deretter var det duoen Anna Christina Lorenzen og Imi Maufe som spesiallagde installasjonen Uten glass til montrene i Borggården. De kommenterte den andres arbeider i sine egne arbeider i en dynamisk prosess som foregikk kontinuerlig i hele visningsperioden. Forbipasserende kunne stoppe og se "kunstnere i arbeid" med tegning og maling hver dag. Ny dag - ny kunst!

Akkurat i skrivende stund har Vilde Salhus Røed, Linda Rogn og Hector Barrios rigget seg til med bord og blanke ark i Borggården. De foretar en snuoperasjon, eller snarere en speilvending, av virkeligheten slik den fortoner seg på den store oppslagstavlen på USF. Konsertplakater og dansesko-selges-oppslag blir tegnet av og plassert i vindusmontrene i Borggården

Til slutt må vi nevne at når BAG er ferdige med sine prosjekter den 20 mai overtar billedkunstner Ingrid Berven arenaen til stor glede for konsertpublikummet under Nattjazzfestivalen. Mer informasjon om dette prosjektet kommer seinere.

Bergen Ateliergruppe (BAG) er et atelierfelleskap etablert i 2009, som holder til i Havnelageret på Dokkeskjærskaien. BAG er er Héctor Piña Barrios, Kirsti van Hoegee, Lisa Him-Jensen, Sarah Jost, Susanna Kajermo, Malin Lennström-Örtwall, Anna Christina Lorenzen, Imi Maufe, Ragnhild Ohma, Petra Rahm, Linda Rogn, Arne Rygg, Vilde Salhus Røed, Karen Skog og Stefan Törner.

Utstillingen i Borggården er åpen i USFs åpningstider,
kl. 11.00 (12.00) til 24.00.
------------------------------
Kontaktpersoner for kunstprosjektene i Borgården USF er Maia Urstad tlf. 97 08 24 80 og Line Hvoslef 90 97 80 80.

 

Opprettet: 19/4-2010

USF Verftet - Georgernes Verft 12, 5011 BERGEN - Tel: (+47) 55 30 74 10 Web: Kyber Kommunikasjon