USF VERFTET
Hjem > Nyheter > JAZZ PÅ FILM OG FILM OM JAZZ

JAZZ PÅ FILM OG FILM OM JAZZ

Lad opp til konsertene med god film først. I Cinemateket vises det et knippe kvalitetsfilm med jazz, enten som soundtrack eller som tema. Flere av Nattjazzartistene har laget filmmusikk, bl.a. Mulatu Astatke og Will Oldham aka Bonnie Prince Billy.

Visninger
Onsdag 26. mai: Broken Flowers, regi Jim Jarmush. Musikk av Mulatu Astatke
Torsdag 27. mai: Buena Vista Social Club, regi Wim Wenders. Musikk av Ry Cooder.
Fredag 28 mai: 'Round Midnight, regi Tavernier. Med Dexter Gordon.
Lørdag 29. mai: Wendy & Lucy, regi Reichardt. Musikk Will Oldham.
Søndag 30. mai: Wendy & Lucy, regi Reichardt. Musikk Will Oldham.
Tirsdag 01juni: Broken Flowers, regi Jim Jarmush. Musikk av Mulatu Astatke
Torsdag 03. juni: Sven Klangs Kvintett, regi Stellan Olsson. Med saksofonisten Christer Boustedt.
Fredag 04. juni: Buena Vista Social Club, regi Wim Wenders. Musikk av Ry Cooder.
Lørdag 05 juni: 'Round Midnight, regi Tavernier. Med Dexter Gordon.

Alle visninger kl. 20.30.

Broken Flowers                                                                                          
Regi: Jim Jarmush
Musikk: Mulatu Astatke m.fl.
Kort tid etter at den erfarne skjørtejegeren Don Johnston blir dumpet av sin siste erobring Sherry, havner en parfymert, rosa konvolutt i postkassen hans. Det anonyme brevet avslører at Don har en sønn som ser ut til å være på sporet av ham. Etter iherdig overtalelse fra sin nysgjerrige og ekstremt hjelpsomme nabo som leker mesterdetektiv begir Don seg ut på sitt livs oppdagelsesreise, en reise tilbake til de mange kvinner han for tyve år siden forførte og forlot!

Rollen som Don Johnston er skrevet spesielt for stjerneskuespilleren Bill Murray. Suksessen fortsetter for Murrays vedkommende etter Lost In Translation med en sann filmperle som kan nytes av alle. I filmens sentrale kvinnelige roller finner vi toppnavn som Sharon Stone og Jessica Lange. Broken Flowers er romantisk, underfundig og hylende morsom. Den var også en favoritt blant kritikerne som i likhet med publikum ikke får nok av Bill Murray.

Buena Vista Social Club
Regi: Wim Wenders
Musikk: Ry Cooder, Ibrahim Ferrer m.fl.
I 1997 vant Ry Cooder en Grammy for albumet han spilte inn med legendariske cubanske musikere i avana. Året etter reiste han tilbake for å spille inn en soloplate med Ibrahim Ferrer, med de samme musikerne som spilte på Buena Vista Social Club. Da fulgte regissøren Wim Wenders med for å lage film om disse fantastiske menneskene og musikerne.

"Super-Abuelos" (super-bestefedrene) som de nå ble kalt på Cuba var fortsatt vitale og gledet seg stort over å ha blitt oppdaget på nytt, verden over. Wenders hadde med seg et knøttlite filmteam som var til stede under opptakene i studioet, og gjorde intervjuer med musikerne rundt om i Havana. Deretter fulgte filmteamet med orkesteret til Amsterdam hvor de gjorde to konserter, før de endte opp i Carnegie Hall i New York hvor Buena Vista Social Club holdt en ny magisk konsert, som også var deres siste med fulltallig besetning.

Round Midnight
Round Midnight is the moving story of an expatriate black jazz musician and his struggle to create the bebop sound in 1959 Paris. Dexter Gordon is sensational in the lead role-he earned an Academy Award nomination for his portrayal of Dale Turner-and Herbie Hancock, who appears in the film, was nominated for his score. Director Bertrand Tavernier beautifully captures the many joys and sorrows that encompass the jazz world.

Wendy And Lucy

Regi: Kelly Reichardt
Musikk (og skuespiller): Will Oldham - aka Bonnie 'Prince' Billy

Wendy And Lucy var en av de mest kritikerroste filmene i 2008, og er en gripende, politisk road movie om en idealistisk ung omstreifer, hennes trofaste hund og det vidåpne landskapet i USAs nordvestlige stater.

Oscar-nominerte Michelle Williams (Brokeback Mountain, 2005) spiller Wendy, jenta som skal prøve å snu ting til det bedre med en sommerjobb i Alaska. På vei til sitt nye liv får hun motorstopp i Oregon, og hennes allerede dårlige økonomi rakner. Filmen utforsker empati og generøsitet i utkanten av den moderne amerikanske livsstilen, og avslører våre - noen ganger manglende - evner til å ta vare på hverandre. Regissør Kelly Reichardt (Old Joy) har laget en vakker og visuelt slående film, som til fulle viser hennes talent som historieforteller. Wendy And Lucy ble i The New York Times hyllet som en "pitch perfect triumph".

Sven Klangs kvintett

Regi: Stellan Olsson
Lysande, vemodig 50-talsskildring med musikteatergruppen Oktober. Jazzmusikern Christer Boustedt spelar saxofonisten Lasse som skapar spänningar och konflikter i en lokal dansorkester.

Året är 1958 och ett dansband samlas till repetition i en sydsvensk småstad. Orkesterledaren och basisten Sven Klang är bilförsäljare, pianisten Rolf skall ta studenten, trummisen Kent är metallarbetare och läser till realen på Hermods och vokalisten Gunnel arbetar på dagarna som växeltelefonist. Sven har engagerat en ny saxofonist, stockholmaren Lasse. Det visar sig snabbt att Lasse, som spelat med berömdheter på Nalen, är musikaliskt överlägsen de andra i bandet. Lasse ifrågasätter Svens musiksmak och sätt att leda bandet och snart är konflikten ett faktum.

Dagspass gjelder som billetter til filmene.

Se også Nattjazz sine nettsider her.

.......................................................
Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement.
Rullestolbrukere har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til Sardinen USF og Kafé Kippers.
USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.

Opprettet: 27/5-2010

USF Verftet - Georgernes Verft 12, 5011 BERGEN - Tel: (+47) 55 30 74 10 Web: Kyber Kommunikasjon