USF VERFTET
Hjem > Nyheter > YTTER PRESENTERER UTSTILLINGEN CUPOLA i VISNINGSROMMET USF

YTTER PRESENTERER UTSTILLINGEN CUPOLA i VISNINGSROMMET USF

Kunstnergruppen Ytter inntar Visningsrommet USF med et bredt og frodig program i hele seks sommeruker. Det blir video, bakeri, plantehotell og mere.

YTTER PRESENTERER UTSTILLINGEN CUPOLA I VISNINGSROMMET USF FRA 2. JULI TIL MIDTEN AV AUGUST

Utstillingen er av og med Vilde Andrea Brun, Anne Marthe Dyvi, Frøydis Lindén, Julie Lillelien Porter og Anngjerd Rustand. Med videoarbeider av Ana Mendieta, Guy Ben-Ner, Erik Pauser, Juliane Großheim, Ida Clay, Izabel Engelbrecht, Julie Lillelien Porter, Vilde Andrea Brun og Anne Marthe Dyvi.

Det blir åpning fredag 2. juli kl. 20:00 med visning av to arbeider av Ana Mendieta og slipp av Ytters publikasjon Provinsielle utbrudd.

Cupola: Den bergensbaserte kunstnergruppen Ytter inntar Visningsrommet USF med et bredt og frodig program i seks sommeruker. Cupola vil blant annet romme veksthus med saftige grønnsaker, en rekke filmvisninger og videoinstallasjoner, bakeri, kunstproduksjon og redaksjonsvirksomhet. Vi vil invitere til uformelle samtaler og hjemmelaget bakverk gjennom sommeren. Tittelen Cupola er fra den arkitektoniske formen - kuppelen er en utkikkspost, men også et beskyttende skall. Cupola er et rammeverk: lokalet, utstillingen og programmet vil utvikles og transformeres gjennom sommeren. Følg med på ytter.no.

Cupola plantehotell: Kom med potteplantene dine til oss, så passer vi på dem mens du er på sommerferie. I utstillingsperioden kan du levere eller hente plantene når som helst innenfor Visningsrommets åpningstider. Hotelloppholdet er gratis.

Cupola bakeri: Vi åpner perioden med bakekurs i utstillingslokalet helgen 3. og 4. juli. En bonde fra Sigdal kommer med vedfyrt bakerovn og gamle kornsorter. Med seg har han en tysk baker som skal hjelpe oss med å trylle fram de lekreste bakverk. Velkommen til kurs og eksperimentering fra kl. 15:00 både lørdag og søndag.

Utstillingen er støttet av Norsk kulturråd og Bergen kommune.
Fri adgang.

Åpent onsdag-torsdag-fredag kl. 17 - 21 / tirsdag-lørdag-søndag kl. 12 - 16.


PROGRAM LØRDAG 3 - SØNDAG 4 JULI:

Brødbakerseminar

Fra kl. 15-18 både lørdag og søndag blir det baking med surdeig og gamle kornsorter - alt blir stekt i en vedfyrt ovn.

Seminarets ingredienser er:

* Bakeren Thomas Simon som har lang erfaring i å bake med surdeig. Med bakgrunn fra tysk håndverkstradisjon, introduserer han oss for surdeigens ve og vel - og gode tips til å takle surdeigens svingende humør. Han setter brøddeigene lørdag og baker dem ut søndag.

* Bonden Halfdan fra Sigdal har tatt med seg både bakerovn og mange gamle kornsorter som det skal bakes med. Han dyrker alt økologisk og er med i http://www.spesialkorn.net/ som også driver den lokale mølla som kornet er henta fra. Ekstra mjøl blir solgt på auksjon etter bakeseansen!

* Bonden og bakeren vil fortelle om sammenhengen mellom surdeig og kornsortene etterhvert som deigene trylles fram. Vi vil spørre og grave til vi har fått deres beste tips og historier.

* Den vedfyrte ovnen vil ose og steike brødene og andre bakevarer inn i de tidlige kveldstimer. Søndag blir det salg av rykende ferskt brød!

Følg med på www.ytter.no for programmet videre i perioden.
Opprettet: 29/6-2010

USF Verftet - Georgernes Verft 12, 5011 BERGEN - Tel: (+47) 55 30 74 10 Web: Kyber Kommunikasjon