USF VERFTET
Hjem > Nyheter > AVGARDE - HVILER ALDRI - I FARTA IGJEN

AVGARDE - HVILER ALDRI - I FARTA IGJEN

Fra tidligere Avgardekonsert i Sardinen USF
Fra tidligere Avgardekonsert i Sardinen USF

Åttende sesong finner sted i sin helhet på scenene på USF. Avgarde har tatt den nye musikken ut av de store konsertsalene og inn på arenaer der et bredt publikum kan oppleve lyd, musikk, utøvere og komponister tett på. Første konsert denne høsten skjer i Visningsrommet USF lørdag 11. september. BIT 20, Hansakvartetten og Johannes Wiik er noen av utøverne.

AVGARDE - Bergens konsertserie for ny musikk er i farta igjen. Åttende sesong finner sted i sin helhet på scenene på USF. Avgarde har tatt den nye musikken ut av de store konsertsalene og inn på arenaer der et bredt publikum kan oppleve lyd, musikk, utøvere og komponister tett på. Å kunne nyte en øl eller et glass vin til musikken er en selvfølge. Det er ikke forbudt å hoste, og det er veldig ålreit at praten går - i pausene, helst. Noen vil påstå at Avgardes programmering har et noe springende fokus - eller at det ikke er fokusert i det hele tatt. Slik er det ikke. Avgarde vil legge til rette for at nylaget musikk av norske og vestlandske komponister blir fremført, av lokale og internasjonale utøvere. Sjangergrensene krysses hele tiden, for Avgardes fremste mål er å knytte sammen de ulike miljøene innen ny musikk, det være seg improvisasjonsmusikk, elektroniske uttrykk, lydkunst og klassisk kunstmusikk. Det er heller ikke uvanlig at både forfattere og billedkunstnere kobles på prosjekter i Avgardes regi. Avgarde byr på et slags befriende eklektisk mangfold. Og ja, Avgarde sin virksomhet er litt merkelig.

merkelig - aparte, artig, avstikkende, bemerkelsesverdig, besynderlig, bisarr, dunkel, egen, egenartet, eiendommelig, eksentrisk, forbausende, forunderlig, fremmedartet, merkverdig, iøynefallende, kuriøs, merkverdig, mystisk, oppsiktsvekkende, original, pussig, påfallende, rar, selsom, smårar, snedig, snodig, snål, spesiell, sær, særegen, ualminnelig, underlig, underlig, uventet. (kilde: Norske Synonymer, Kunnskapsforlaget).

Første konsertkveld er på lørdag 11. september. Teamet er "Avgarde vest og litt sør". Det blir Fartein Valen og Torstein Aagard-Nilsen, BIT 20 og Hansakvartetten, tuba og harpe, m.m. Konserten er i Visningsrommet, USFs galleri, som for øyeblikket viser en utstilling preget av metal-estetikk. Konserten begynner kl. 19 og varer til ca. 22.15, inkludert pauser. Samtidig, i andre rom på USF, vil det foregå punkhorror-konsert, japansk animasjonsfilm, bryllup og teater om religiøs undertrykkelse. Kort sagt er Avgarde i vante omgivelser, en normal kveld på USF. Avgarde - mirabile dictu (utrolig men sant).

Avgarde har ytterligere tre konserter på USF denne høsten. Se programoversikten på www.usf.no eller Avgardes nettsider for mer informasjon.

 

Opprettet: 9/9-2010

USF Verftet - Georgernes Verft 12, 5011 BERGEN - Tel: (+47) 55 30 74 10 Web: Kyber Kommunikasjon