USF VERFTET
Hjem > Nyheter > FØLG DEN FASCINERENDE JAKTEN PÅ PERFEKSJON I FLYGELETS 230 STRENGER

FØLG DEN FASCINERENDE JAKTEN PÅ PERFEKSJON I FLYGELETS 230 STRENGER

Fra
Fra "Pianomania" som vises på Cinemateket USF

Pianomania er en dokumentarfilm som følger den østerrikske pianostemmeren Stephan Knüpfer i arbeidet med å finne den perfekte lyden.

Pianomania. Regi: Lilian Franck og Robert Cibis, Tyskland/Østerrike, 2010. Manus: Lilian Franck og Robert Cibis. Foto: Jerzy Palacz. Musikk: Matthias Petsche. Medv: Stephan Knüpfer, Pierre-Laurent Aimard, Lang Lang, Alfred Brendel, Till Fellner m.fl. Tysk tale, engelske undertekster. DCP, farger, 1 t 33 min.

Pianomania - en film om perfeksjon, kjærlighet og galskap

Knüpfer samarbeider med berømte pianister som Lang Lang, Alfred Brendel og Pierre-Laurent Aimard, sistnevnte i forberedelsene til en innspilling av Bachs "Die Kunst der Fuge". Men de virkelige hovedpersonene i filmen er flyglene, deres skjønnhet og den fantastiske lyden som kan hentes ut av dem.

Tro bare ikke at pianostemming er en mekanisk jobb for folk med godt gehør. Denne filmen forteller en annen historie om presisjon, oppfinnsomhet og kunnskap, og ikke minst glede ved å bidra til å legge til rette for at utøveren skal kunne få det aller beste ut av instrumentet og musikken.

Filmen høster nå priser på mange festivaler, sist Golden Gate Award fra festivalen i San Francisco.

Der andre dokumentarer kan virke upresise og slurvete, er Pianomania sylskarp, fokusert og tindrende klar i tema og innfallsvinkel. Her er ingen fortellerstemmer, intervjuer eller andre journalistiske grep, dette er en rent observerende film om musikk og om jakten på perfeksjon. Bedragerisk enkel i formen, men ikke kjedelig i et sekund. Og du kommer garantert ikke til å høre et piano på samme måten igjen!

NDC/red. Cinemateket USF

Se filmtraileren her.

Filmen vises 23 september kl. 18:00 og 26 september kl. 21:30.
Kr. 40 for medlemmer. Medlemskort selges ved inngangen.

Arrangør er Cinemateket USF, tlf. 55 31 85 80, post@cinemateket-usf.no

Se Cinemateket USFs nettsider - www.cinemateket-usf.no 

Opprettet: 19/9-2010

USF Verftet - Georgernes Verft 12, 5011 BERGEN - Tel: (+47) 55 30 74 10 Web: Kyber Kommunikasjon