USF VERFTET
Hjem > Nyheter > SKRIVEKUNSTAKADEMIET: TEMAKVELD MED TOMAS ESPEDAL

SKRIVEKUNSTAKADEMIET: TEMAKVELD MED TOMAS ESPEDAL

Her er en ny anledning til å møte en forfatter på nært hold, høre om litteratur og det å arbeide med skriving. Temaet tirsdag 5. oktober er møtet mellom poesien og prosaen, og det er Tomas Espedal som forteller. Gratis adgang og åpent for alle.

"Den språkligheten jeg arbeider mot, er avhengig av at språket blir vanskelig. Poesi er et slags forskningsarbeid", har Tomas Espedal sagt, romanforfattaren som har blitt nominert til Nordisk Råds litteraturpris for de to siste bøkene sine, og som har utgitt romanar med titler som "Dagbok", "Brev". Vi har invitert Espedal til Skrivekunstakademiet for å snakke om dette, om møtet mellom poesien og prosaen, i litteraturarbeidet hans.

Åpent for publikum og gratis inngang!

Tomas Espedal er utdannet ved Universitetet i Bergen og har utgitt både romaner og kortprosasamlinger. I 1991 ble han prisbelønt i P2/Bokklubbens romankonkurranse for Hun og jeg. Han har vært initiativtager til Bergen Internasjonale Poesifestival. Tomas Espedal eksperimenter ofte med sjangeroverskridelser. Espedals senere utgivelser utforsker forholdet mellom romanen og sjangere som essay, brev, dagbok, selvbiografi og reiseskildring. Espedals Gå. Eller kunsten å leve et vilt og poetisk liv (2006) ble nominert til Nordisk Råds Litteraturpris, og han ble på ny nominert for Imot kunsten (2009). Espedal ble også tildelt Kritikerprisen 2009 og Gyldendalprisen 2009.

Skjønnlitterære utgivelser
Imot kunsten (notatbøkene). 2009
Gå. Eller kunsten å leve et vilt og poetisk liv. 2006
Brev (et forsøk). 2005
Dagbok (epitafer). 2003
Biografi (glemsel). 1999
Blond (erindring). 1996
Hotel Norge. 1995

Skrivekunstakademiets lokaler tirsdag 5 oktober kl. 19:00.
Gratis adgang.

Skrivekunstakademiets lokaler på USF finner du ved å gå inn hovedinnganegn ved kafeen, gå innover i borggården, gjennom trappegangen, ta heisen til tredje og snu 180 grader til venstre når du går ut av heisen. følg den lange korridoren til endes og DER er Skrivekunstakademiet.

Se også Skrivekunstakademiets nettsider.


Hun og jeg. 1991
Jeg vil bo i mitt navn. 1990 (Eide Forlag)
En vill flukt av parfymer. 1988 (Eide Forlag)

 

Opprettet: 30/9-2010

USF Verftet - Georgernes Verft 12, 5011 BERGEN - Tel: (+47) 55 30 74 10 Web: Kyber Kommunikasjon