USF VERFTET
Hjem > Nyheter > PHIL COY I VISNINGSROMMET USF

PHIL COY I VISNINGSROMMET USF

Volt presenterer den britiske kunstneren Phil Coy og hans nye prosjekt "An attempt to avoid the dissatisfaction that everything relevant will not be recorded (London-Bergen)".

Utstillingsperiode 15 oktober- 21 november.
Åpent tirsdag/lørdag/søndag kl. 12 - 16.
Onsdag/torsdag/fredag kl. 17 - 21.
Gratis adgang.

Den britiske kunstneren Phil Coy presenterer et nytt prosjekt i regi av Volt i Visningsrommet USF.

En standard fraktkasse i tre, tom bortsett fra lydopptaksutstyr og et stort batteri blir hentet i kunstnerens atelier og sendt, via land og sjø til Visningsrommet USF i Bergen. Ved ankomst åpnes kassen og lyden den har spilt inn på reisen spilles av i gallerirommet. I framtiden vil verket gjenta dette forløpet for å gang på gang oppfylle sin funksjon; spille inn og spille av reisen fra ett galleri eller utstilling til den neste.

Med en delvis referanse til Robert Morris Box with the sound of it´s own making (1961) forsøker verket å forlenge den iboende elegansen som karakteriserer Morris´ originale gest og verkets uuttalte angrep på kunstverkets status som autonomt objekt; til samtidens utvidede globale markedsarena (eksemplifisert av kunstmarkedet). Som for å ytterligere devaluere seg i forhold til det globale kunstmarkedet, forlater denne (i en forstand tomme) kassen London idet Frize Art Fair starter, altså samtidig som en stor del av verdens samtidskunst ankommer London i identiske kasser.

Som kunstobjekt og lydverk tilbyr det tre og en halv dager lange lydopptaket en mer indirekte og antydende lesning som delvis artikuleres av tilfeldighetsfaktorene; når ser og hører betrakteren verket; ellers sagt på en annen måte: når og hvor på reisen møtes de.

Phil Coys arbeider tar i bruk en rekke medier fra film, lyd, fotografi, tegning, grafikk og skulptur til tekstbaserte arbeider og generative performance. Hans praksis fortsetter kontinuerlig å tvinge tilsynelatende uforenlige materialer til å inngå i dialog med hverandre; ofte ved å revitalisere ideer som stammer fra radikale kunstpraksiser fra 1960-tallet inn språket, arkitekturen og systemene som kjennetegner dagens kultur og globaliserte marked.

Phil Coy ble født i Gloucester og studerte ved Liverpool John Moores, Ecole des Beaux Arts de Nantes og Slade School of Fine Art. Phil Coy bor og arbeider i London.

Phil Coy har nylig stilt ut i Cornerhuse, ICA og South London Gallery. Filmen Wordland (2008) hadde premiere ved LUX og har soundtrack av Alexander Tucker. Whitstable Biennale, Futurecity og FLAMIN bestilte Façade (2010) som blir vist i South London Gallery 8-9.oktober 2010. Coy står også for en serie publikasjoner og performance-forelesninger satt sammen av funn og innspilte språk. De nyeste: Adaptive reuse og exfiltration ble framført samtidig med relaterte visninger i Whitechapel Gallery 30. september i år. For tiden forbereder han en duoutstilling med Yuko Shiraishi som åpner 24.november i The Russian Club Gallery, London.

An attempt to avoid the dissatisfaction that everything relevant will not be recorded (London - Bergen) er Phil Coys første separatutstilling i Norge.

Prosjektet er støttet av Bergen kommune.
Volt er støttet av Bergen kommune og Norsk Kulturråd.
http://philcoy.info/
http://www.gallerivolt.no
http://www.visningsrommet-usf.no/
http://www.b-open.no/ 

 

Opprettet: 26/10-2010

USF Verftet - Georgernes Verft 12, 5011 BERGEN - Tel: (+47) 55 30 74 10 Web: Kyber Kommunikasjon