USF VERFTET
Hjem > Nyheter > NOEN AV VÅRENS KURS PÅ USF

NOEN AV VÅRENS KURS PÅ USF

USF er ikke bare stedet for de store sceneopplevelsene, men også et sted for å lære. Husets kunstnere og andre tilbyr kurs hele året: Skrivekurs, yoga, re-design, dans for liten og stor, glassblåsing, lyttekurs, flere musikkurs og fotokurs.LITTERATUR

Skrivekunstakademiet tilbyr i tillegg til heltidsstudiet også kortere kurs. Responskurset er for deg som skriver prosa og/eller lyrikk med ambisjoner om å bli publisert. Det er også et nyttig kurs for deg som ønsker å søke opptak til heltidsstudier på akademiet. Kyndige lærere gir tilbakemelding. Kurset går over en helg på USF i mars. Mer info på Skrivekunstakademiets nettsider her.

DANS
Bergen Dansesenter har et stort undervisningstilbud for barn, ungdom og voksne. Nytt i år er pilatestrening torsdag formiddag. Det er også verdt å nevne tilbudet for de over 65 år om dansegøy en gang i uken. I andre enden av aldersskalaen finner vi de aller minste (fra 2 år) som kan delta på danselek sammen med en voksen. Klasser med hiphop er det også, fra 7 år og oppover. Kursene starter i uke 3. Se hele kurstilbudet på Bergen Dansesenters nettsider her.

SANG OG LYTTEKURS
Den som mener at sangferdighetene er på bånn, men som allikevel vil synge, kan lære kunsten å synge i kor på Hordaland Musikkråd sine kurs. Musikkrådet har også kurset "Den norske sangskatten", og jevnlige lyttekurs i klassisk musikk. Leif Ove Andsnes er sammen med Morten Eide Pedersen piloter på det første lyttekurset i 2011. Andsnes spiller smakebiter fra Beethoven-repertoiret fra solokonserten senere i vår. Mer info på Hordaland Musikkråds nettsider her.

GLASSBLÅSING
Beda Maria i Glasshytten på USF tilbyr små og store grupper en innføring i glassblåsing. Passer for kolleger, vennegrupper o.a. Kan skreddersy opplegg for ulike grupper. Fritt, lekent, kreativt og gøy. Alle får lage sitt eget glass med assistanse fra Beda. Liten film fra Glasshytten på Youtube her.
Ring 48 00 62 62 for mer informasjon.

RE-DESIGN AV KLÆR
Re-design er i skuddet. Amalie Rosenquist lærer bort kunsten å forvandle et kjedelig plagg til nytt og stilig. Amalie er bekledningsformgiver og har jobbet lenge med kostyme og tekstil. Her er det definitivt mange triks å hente for den som heller vil bruke enn å kaste. Amalie har også salg fra verkstedet sitt på USF. Ring 90 59 50 49.

FOTOKURS
Å trykke ned utløseren er enkelt nok. Men å ta de virkelig gode bildene krever mer enn det. OK Foto på USF har mange kurs for deg som vil lære å fotografere: fototeknikk, komposisjon, portrettfoto med Paul Bernard og minikurs i fotostudio. Hver gruppe har få deltakere og du får personlig veiledning av kursleder Ole Henrik Kongsvik. Mer informasjon på OK Fotos nettsider her.

YOGA
Skandinavisk yoga- og meditasjonsskole har et stort kurstilbud på USF. Her er det noe for både nybegynnere og veldig erfarne. Nytt tilbud er yoga for barn. Kursene starter fra 17 januar. Se www.stillhet.no for mer informasjon.

ROCK OG BAND
AKKS er byens rockeskole nr. 1. Siden starten i 1995 har tusenvis av bergensere lært å spille bass og elgitar, trommer og keyboard i øvingsrommene på USF. AKKS tilbyr også vokalkurs og samspillkurs for band. Påmeldingen er i gang, se AKKS' nettsider for informasjon.

Alle kursene arrangeres av frittstående virksomheter som USF Verftet kun videreformidler informasjon fra. Ta derfor direkte kontakt med de som har kurset dersom du ønsker mer informasjon. En liste over alle som har virksomheter i USF-huset finner du her.

Godt kurs!

 

Opprettet: 14/1-2011

USF Verftet - Georgernes Verft 12, 5011 BERGEN - Tel: (+47) 55 30 74 10 Web: Kyber Kommunikasjon