USF VERFTET
Hjem > Nyheter > UTSTILLING: AS TIME GOES BY/ROSENS ÅR 2005 - KARI AASEN

UTSTILLING: AS TIME GOES BY/ROSENS ÅR 2005 - KARI AASEN

En ny utstilling i Borggården USF er akkurat montert. Kari Aasen viser "As time goes by/Rosens år 2005". Arbeidet består av 365 roser i keramikk, montert i montrene i Borggården.


Kari Aasen er keramiker. Arbeidet "As time goes by/Rosens år 2005" består av 365 kronologisk daterte objekter. Objektene gir uttrykk for tid, bevegelse og avtrykk - et øyeblikkets nærvær. Rosene blir arkeologiske spor av tid, mens mengden på 365 gjør tid til et reellt og aktivt element av arbeidet.
Kari Aasens tanker om arbeidet kretser rundt kunstens forfengelighet og tidløshet, og rosens symbolverdi i religion og kunst gjennom historien. Den refererer til himmel og jord, fruktbarhet, renhet og uskyld, men også lidelse og martyrium. Død, sorg, oppstandelse og evig liv.

Sitat fra tekst av kunsthistoriker Mai Lahn-Johannessen:
«Også tidligere har Aasen anvendt keramiske objekter i konseptuelt øyemed. Hver dag gjennom et helt år laget hun små keramiske objekter- eller det som etterhvert fikk betegnelsen «tidsobjekter» eller «dagboksnotater» - og kommenterte slik sitt daglige virke og sin egen tilstedeværelse i verden.
I likhet med prosjekter som «Erosjon» var det tid, skjørhet, flyktighet og forgjengelighet som ble tematisert. Berøringen med leiren ble det viktigste i dette prosjektet og ikke det keramiske objektet.»

Utstillingen i Borgården USF vises til 13 februar. Åpent i USFs åpningstider kl. 11 - 24 / 12 - 24.

Se også kunstnerens nettsider www.kariaasen.no.

Kari Aasen MNK, utdannet ved KHiB, hovedfag ved avd.spesialisert kunst.
Studio: Georgernes verft 12, USF 228
www.kariaasen.no 

Opprettet: 20/1-2011

USF Verftet - Georgernes Verft 12, 5011 BERGEN - Tel: (+47) 55 30 74 10 Web: Kyber Kommunikasjon