USF VERFTET
Hjem > Nyheter > BERGEN JAZZFORUM PRESENTERER

BERGEN JAZZFORUM PRESENTERER

Bergen Jazzforum booket inn en perlerad av gode jazzkonserter av både norsk og internasjonalt format; Bernhoft, Ibrahim Electric, Chinas Moses er bare noen. 
 Jarle Bernhoft inntar scenen 16. februar - en sjangersjonglør av rang og multiinstrumentalist med en fantastisk soulstemme. Han er kjent som tidligere rockevokalist i Span, men beveger seg nå i et landskap der Sly & the Family Stone, soul og funk utgjør himmel og jord. Han kommer med ny plate på nyåret og 16. februar spiller han på Sardinen USF.

China Moses (bildet), et navn som kan påkalle mange assosiasjoner, men her er det snakk om en multikunstner med bakgrunn som forfatter, produsent og låtskriver - og med en stemme som i aller høyeste grad konkurrerer med opphavet, moren Dee Dee Bridgewater. China Moses beveger seg på tvers av sjangere, og til konserten 25. mars tar hun med seg et repertoir utelukkende med Dinah Washingtons musikk.

Bergenlive og Bergen Jazzforum går sammen om å presentere den danske trioen Ibrahim Electric. De som hørte og så dette bandet på Nattjazz for en tid tilbake vet at de har ord på seg for å være en av Europas beste live-acts! Ibrahim Electric utforsker med stor glede alle grenser, broer og dører mellom afro, rock, jazz og funk. Med en punk innstilling blander de egne komposisjoner med klassikere fra bl.a. Jimi Hendrix og Eddie Harris. Hør selv 29. april.

Se hele konsertprogrammet på Bergen Jazzforums nettsider her.

Billetter til konsertene i forsalg her.

Bajazzfestiva
l blir det også denne våren, og i god gammel jazzstil er det et bestillingsverk på gang, slik alle ordentlige jazzfestivaler må ha. Datarock skal levere spesialkomposisjonen - en skreddersydd opplevelse for barn, en musikalsk "meltdown" med innslag av andre typer scenekunst i tillegg. Bajazzfestivalen er i april og det er allerede mulighet for å kjøpe billetter på forsalg nå. Lenke til Billettservice her.

GRATISKONSERTER
Jazzout er et konsept som presenterer litt mer "edgy" jazz, musikk som beveger seg over i grenseland mellom jazz, improvisajson og samtidsmusikk. Ofte med artister som kan være ukjente for den store hopen, men som er kvalitetsutøvere innen sin sjanger. Et besøk på en Jazzout-konsert kan resultere i store overraskelser og sterke inntrykk, og det er faktisk helt gratis! Les om Donkey Monkey-konserten 10 februar og forhåndslytt her.

JAZZMATINÉER
Bergen Big Band har stor suksess med matinékonsertene på USF. Hver sesong de siste to årene har BBB invitert til søndagsmatiné med egne programmer som omfatter både norske og utenlandske jazzkomponister, og gjestemusikere og -vokalister. To timer med storbandtrøkk en søndags ettermiddag er en god aperitif til søndagsmiddagen. Årets første matiné er 20. februar. Programmet er ikke helt klart ennå, se www.usf.no for mer info etterhvert. Men én ting er sikkert - det er gratis!

GIG-AKADEMIET
En artig navnesnurr på Griegakademiet. De har nemlig sammen med Vestnorsk Jazzsenter etablert en konsertserie der unge jazzstudenter samarbeider og spiller med etablerte jazzartister. Først ut i år er bassist og tredjeårsstudent Edvard Mjanger. Han har samlet sin egen kvartett som består av de profesjonelle musikerne Frank Jacobsen på trommer, Eivind Austad på piano og Gisle Johansen på saksofon. Musikken er inspirert av 1960-tallsjazzen, og spesielt Coltrane og Miles. Les mer om konserten søndag 6. februar. Det er gratis adgang på Gig-akademiets konserter på USF. Konsertstart kl. 15:00.

Vel møtt til jazz! Husk at et medlemsskap i Bergen Jazzforumgir rabatter på billetter, gratis Jazznytt og en masse andre fordeler.

Medlemsskap kan kjøpes ved inngangen til konserten.

 

Opprettet: 27/1-2011

USF Verftet - Georgernes Verft 12, 5011 BERGEN - Tel: (+47) 55 30 74 10 Web: Kyber Kommunikasjon