USF VERFTET
Hjem > Nyheter > KORTFILMKURS FOR UNGDOM

KORTFILMKURS FOR UNGDOM

Mediaverkstedet i Bergen presenterer i samarbeid med FIlm & Kino: UNG FILM SATSING - Kreative kurs i filmproduksjon for unge 15 - 23 år

KURS 1: KORTFILMPRODUKSJON 7. mars - 27. mars.
Her får du innblikk i profesjonell uavhengig filmproduksjon*. PÅ dette kurset lager man kortfilm i samarbeid med andre kursdeltagere og instruktører. Vi begynner med teori om metoder for hvordan man kan utvikle idé til film. Instruktørene vil dele sin erfaring og vise hvordan planlegging og tilretteleggelse er en essensiell del av en filmproduksjon. Deltakerne får teknisk opplæring og trening i bruk av HD kamera, lys og lydutstyr. Egne filmopptak vil gjennomføres på en intensiv produksjonshelg. Her vil du erfare hvordan hver eneste funksjon i teamet er viktig for den kreative prosessen av filmproduksjonen. I etterarbeidet brukes redigeringsprogrammet Final Cut Pro samt DVD Studio Pro. Det er nødvendig at deltakerne har noe elementære forkunnskaper til programvaren. Kortfilmen som deltakerne lager på kurset har laget får premiere på et offentlig visningssted og blir publisert på Vimeo.

Kurs 1: kortfilmproduksjon
Mandag 7 mars  kl. 18 - 21: Idémøte
Tirsdag 8. mars kl. 18 - 21: Teknisk opplæring, øvelser
Mandag 14. mars kl. 18 - 21: Lys, lysettning
Tirsdag 15. mars kl. 18 - 21: Lyd, lydopptak
Lørdag 18. mars kl. 12 - 17: Produksjonsdag
Søndag 19. mars kl. 12 - 17: Produksjonsdag
Lørdag 26. mars kl. 11 - 17: Innføring Final Cut
Søndag 27. mars kl. 11 - 17: Redigering

*Uavhengig film = independent film production, indie film. Med uavhengig film menes produksjoner som blir realisert med et begrenset budsjett. I forskjell til studiosystemproduksjoner i kommersielt film er uavhengig film mer kunstnerisk og sjangergrensene er mer flytende. Dette gir ofte en mer personlig kommunikasjon mellom filmskaperer og et publikum som setter pris på mer enn bare underholdning.

Kurset er gratis formedlemmer i UNGFILM -festivalen og medlemmer i Mediaverkstedet.
Info og påmelding: post@mediaverkstedet.org - tlf.: 5556 3230

Undervisningen holdes i Mediaverkstedet sine lokaler på USF Verftet, inngang J på kaien.

Se også Mediaverkstedet nettsider, www.mediaverkstedet.org 

Opprettet: 25/2-2011

USF Verftet - Georgernes Verft 12, 5011 BERGEN - Tel: (+47) 55 30 74 10 Web: Kyber Kommunikasjon