USF VERFTET
Hjem > Nyheter > HØYDEPUNKTER FRA EURODOKFESTIVALEN

HØYDEPUNKTER FRA EURODOKFESTIVALEN

Den tiende europeiske dokumentar- filmfestivalen - Eurodok - ble nettopp avholdt på Filmens hus i Oslo. Cinemateket i Bergen har gleden av å kunne presentere seks av høydepunktene fra festivalen. Gripende, overraskende, avslørende og morsomme filmer i beste kinoformat.

Filmene som vises er

DAVID WANTS TO FLY
vises 17. mars kl. 18:00 og 20. mars kl. 20:00
Regissøren David Sieveking konfronterer David Lynch og transcendental meditasjon. Ditt forhold til David Lynch vil aldri bli det samme som før etter at du har sett denne filmen. Men den sjansen må du absolutt ta! Se for all del denne hysterisk morsomme og intelligente dokumentaren.
Les mer og se trailer her.


ÅNGRARNA
vises 22. mars kl. 18:00 og 23. mars kl. 20:00
Et rørende portrett av to utrolige mennesker som tar et svært vanskelig valg intet mindre enn to ganger. To svenske menn legger seg under kniven for å bli kvinner, bare for å oppdage at kjønnsskiftet var et stort feilgrep.
Les mer her og se trailer her http://cinemateket-usf.no/Program/CIN_FEB-MAR_2011/AaNGRARNA.html


PUSKAS HUNGARY
vises 22. mars kl. 20:00 og 23. mars kl. 18:00.
Før Frenenc Puskás går i glemmeboka kommer denne herlige filmen om ham. En film som fascinerer like mye det publikummet som hater sport som det som elsker det. Det eventyrlige mennesket Puskás var mye mer enn en ungarsk idrettsstjerne i 1950-årene.
Les mer og se trailer her. 


MUTANTES
vises 24. mars kl. 21:15 og 30. mars kl. 18:00.
Vi møter prostituerte, akademikere, sex-film-stjerner (og regissører/produsenter), musikere og performance-artister av det mer ekshibisjonistiske slaget. Felles for alle er at de jobber for å fravriste patriarkatet eneretten på hvordan sex fremstilles.
Les mer her.

RABBIT A LA BERLIN
Vises 27. mars kl. 18:00 og 29. mars kl. 20:00
Historien om Berlinmuren - fra kaninperspektiv. I denne tungt prisbelønte og Oscar-nominerte dokumentaren får vi historien om kaninene som ble sperra inne i dødsonen mellom øst og vest - i den gresskledde stripen i midten av muren som delte Berlin i to i 28 år.
Les mer og se trailer her.


PERSONAL VELOCITY
Vises 27. mars kl. 18:00 og 29. mars kl. 20:00.
Filmen forteller to historier fra New York - to ulike historier fra to unge menn med sykkel som livsstil. Den ene er i konstant kamp med omgivelsene for å erobre byrommet på to hjul. Både fotgjengere, taxier og tungtransport får føle hans vrede - anarkistiske nattlige sykkelritt er blant tilværelsens høydepunkter. Hans motstykke er den miljøbevisste og kontemplative syklisten.
Les mer her http://cinemateket-usf.no/Program/CIN_FEB-MAR_2011/PERSONAL_VELOCITY.html

KIMJONGILIA
Noen filmer forteller så sterke historier om urettferdighet at det føles uansvarlig å ikke sette dem på programmet. Kimjongilia er en slik film. Du skal ikke tåle så inderlig vel, den urett som ikke rammer deg selv.
Les mer her og se trailer her.

Billetter kr 80 ordinært / 40 medlemspris
Medlemsskap kr 100.

Se Cinemateket USF sine nettsider her.


Om EURO-DOK:
Det hele begynte i april 2002, egentlig som et eksperiment i form av et samarbeid mellom Cinemateket i Oslo, EU-kommisjonen og en lang rekke europeiske ambassader. Dette samarbeidet la grunnlaget for festivalen, som siden har vokst i omfang og betydning. De siste årene har festivalen stått på egne ben, som en av Cinemateket i Oslos kjerneaktiviteter.
Eurodok arrangeres hvert år på Cinemateket i Oslo. Festivalen har som mål å vise det beste av ny europeisk dokumentarfilm, et felt man mener får for lite oppmerksomhet. Eurodok skal være et rom hvor ytringsfriheten står i fokus, og hvor vi måler temperaturen på Europa, filmatisk og politisk.
I tillegg til filmvisninger, premierer og besøk av dokumentarister, har festivalen ønske om å tilby publikumsseminarer om dokumentarfilm så vel som masterclasses for norske filmskapere.
Høydepunkter fra festivalen i Oslo vises på Cinemateket USF i Bergen.

 

 

Opprettet: 22/3-2011

USF Verftet - Georgernes Verft 12, 5011 BERGEN - Tel: (+47) 55 30 74 10 Web: Kyber Kommunikasjon