USF VERFTET
Hjem > Nyheter > BAJAZZFESTIVALEN 9 -11 APRIL

BAJAZZFESTIVALEN 9 -11 APRIL

Fra en tidligere Bajazzkonsert på USF
Fra en tidligere Bajazzkonsert på USF

Det blir paneldebatt for voksne og masse musikk for barn: Datarock, tromboneskole, Rockeboken, Microbandet og mye mere når Bergen Jazzforum åpner dørene for festival på USF andre helgen i april.Bajazzfestivalen arrangeres for andre gang i år og har både et faglig og et kunstnerisk innhold. Festivalen retter seg mot barnefamilier, musikere, musikkstudenter, konsertarrangører og andre aktører på kulturfeltet.
Festivalen går av stabelen fra fredag 8 april til søndag 10. april på USF Verftet og byr på:

FREDAG KL: 17:00 - 19:00:
PANELDEBATT

I år som i fjor blir aktuell problematikk belyst gjennom en paneldebatt. Barn og unges opplevelse av musikk avhenger av hva vi som voksne presenterer for dem og bevisstheten vår i forhold til dette er viktig.
Temaet for 2010 tok opp vanskeligheten rundt det å finne musikere som tar musikk til barn på alvor, og hvorvidt barnemusikk var lavstatus eller ikke.
Man kan se årets problemstilling som en videreføring av fjorårets tema når vi blant annet spør: Blir barn i for stor grad underholdt av store aktører med en kommersiell agenda? Er utviklende og utfordrende underholdning godt nok representert på dagens underholdningsmeny for barn?
Hvilken rolle kan jazz spille i diskusjonen rundt underholdningstilbudet for barn?

Disse er forespurt som debattanter:
Heidi Marie Vestrheim - Musiker og BarneTV-vert i NRK
Rolf Engelsen - Kunstløftet
Jon Roar Bjørkvold - Musikkprofessor
Eldbjørg Raknes - Musiker
Harm-Christian Tolden - Norsk Publikumsutvikling
Trude Storheim - Daglig Leder Vossajazz
Terje Formoe - Kapein Sabeltann
Anniken Huitfeldt - Kulturminister

Debattleder: Jan Børge Leirvik

LØRDAG 9. APRIL FRA KL: 12:00
Bajazzfestivalen smugstartet med en paneldebatt for voksne i går, men idag kommer det som er gøyt: MUSIKKEN! Datarock, barnedisco, improvisasjonsmusikk og Rocke-boken med Mads Berven og Orgel-Norvald

Offisiell åpning av festivalen skjer i Røkeriet på USF kl. 12:30. Rett etterpå er DATAROCK første band ut med et rykende ferskt bestillingsverk til Bajazzfestivalen. Her får man servert en litt annerledes versjon av bandet - barnevennlig, jazza og multimedialt med en haug gjesteartister og en drøy time med flunka nytt låtmateriale. Men blir det dans og røde treningsdresser? Selvsagt! Med
Fredrik Saroea – Gitar og vokal
Tarjei Strøm – Trommer
Thomas Larssen – Bass
Kjetil Møster - Saxofon

Kl. 14:00
NORVALDS ORGELOKTAN

Norvald Dahl styrer det hele fra sitt hus-orgel , og får alltid hjelp av Tromme-Nils som klasker og slår på trommer og andre merkelige gjenstander. Når de drar i gang røsker det godt i både vegger og tak. Nå har de fått med seg en gitarist. Selveste Multi-Mads! Med Mads på laget, lover Norvalds Orgel-Oktan en konsert med jazz, rock, trøkk og gass, med fine melodier og tekster på norsk! Og ungene får lov og synge med! Musikken passer for både småtass, midtimellom og gammelkrok. Det er alltid god gass med full tank og høy oktan på hver konsert med Norvalds Orgel-Oktan! Med
Norvald Dahl - Tangenter
Mads Berven - Gitar
Frank Jacobsen - Trommer

Kl. 14:00
BARNEDISKO MED DJ BUD LEE & DJ FUNKCOOL

Kl. 15:00
TANZMACHERKrachmacher (tysk for bråkmakere) er et band basert i Bergen, bestående av tre av de viktigste unge eksponentene for eksperimentell musikk i området. Musikken deres innehar en fengende eklektisisme med  inspirasjoner fra Amerikas østkyst, Afrikas vestkyst, Tysklands undergrunn og Norges fjelltopper.
I Tanzmacher har de invitert med seg tre dansere fra bergensområdet til en lekende improvisasjonskonsert, hvor også barna blir involvert. Om det blir
"Barna i bråkmakergata" får vise seg - det blir i alle fall dansbart og gøy på en ukonvensjonell måte! Med
Musikere:
Eva Pfitzenmaier - sang/keyboard
Stephan Meidell - gitar/elektronikk
Øyvind Hegg-Lunde - trommer

Dansere:
Karen Eide Bøen
Marit Loe Bjørnstad
Hanne Kornberg

SØNDAG 10. APRIL FRA KL. 11:30
I dag kan alle lære å spille trombone på Bajazzskolen, en kan tegne musikken, Eldbjørg Raknes inviterer til å være med og lage musikk og Microbandet spiller hits i microinnpakning.

Kl. 11:30 I ØVINGSROMMET
BAJAZZSKOLEN: LÆR Å SPILLE TROMBONE PÅ 1-2-3

Kr. 200 pr deltaker

Geir-Harald og Asbjørn har i en årrekke lekt med foreldre og barn. Med gehørbaserte metoder uten noter har store og små lært seg å spille gjennom lytting, lek og improvisasjon. Gjennom tut, fløyt, sang, klapp og dans skal det lekes frem en konsert som spilles for publikum samme dag. At foreldre også deltar med instrumenter er også gøy for barna... Bli med og lag spilleminner for livet!
Medvirkende:
Geir Harald Knutsen
Asbjørn Devik
Ole Marius Sandberg

KL. 13:00
"HVA KOMMER NÅ?"
Eldbjørg Raknes har parallelt med sin internasjonale "voksenjazzkarriere" alltid gjort prosjekt for barn; bl.a. "Det bor en gammel baker..." og "Små sanger mest i det blå". Dette har det blitt CD'er av, hun har vært på barne-TV og vært nominert til Spellemann. Hennes medvirkende kunstnerne er av Norges fremste på sitt område.
"Hva kommer nå...?" er en flerkunstnerisk impropakke med Eldbjørg i spissen. Publikum vil være med og påvirke hva som skjer der og da, og konserten blir en totalopplevelse med sanger, pantomime, teatersport, historier og levende bilder - improvisasjon er stikkord! Med
Eldbjørg Raknes - sang
Eirik Hegdal - saksofon
Pekka Stokke - videokunst
Frode Eggen - skuespill
Marianne Thallaug Wedset - lys
Tor Breivik - lyd

Kl. 14:00

HVORDAN KAN EN TEGNE MUSIKK?
Gjennom lytting til musikk ønsker denne trioen å inspirere barn til å sette ord på sine estetiske opplevelser. Barna presenteres alt fra pop- og rock til tyngre improvisert musikk, og skal gjennom egne refleksjoner og assosiasjoner tegne musikk på a4 ark. Utfordring, lek og underholdning går hånd i hånd gjennom denne interaktive konserten. Dette blir gøy! Med
Martin Högberg - Gitar
Torbjørn Netland - Gitar
Øyvind Hegg Lunde - Trommer

KL. 14:00
BARNEDISKO MED DJ ROBOT & VJ APELONIUS

KL. 15:00
MICROBANDET
Microbandet består av Kjersti Døssland og Brit Aksnes som i det daglige livet har tilsynelatende respektable jobber som henholdsvis jurist og forlagsredaktør. På fritiden i Bergen by dyrker de det ypperste av bygdekulturen, nemlig dans på lokalet. De velger ut nye og gamle klassikere og framfører med stor innlevelse og nesten reine harmonier inni mellom. Olav Stedje og Britney Spears har like høy stjerne og begge får lik behandling av Microbandet.

.............................................

Hele dagen både lørdag og søndag:
AL-KHOWARIZMIS MEKANISKE MINIORKESTER
Christian Bloms mekaniske miniorkester bærer den persiske matematikeren al-Khowarizmis navn. En omskrevet variant av navnet hans er blitt til ordet algoritme, som i matematikken betyr formel eller framgangsmåte. al-Khowarizmis mekaniske orkester består av klokker, strenger og blåsere. Disse styres av små motorer som igjen får sine signaler fra en mikrokontroller og en datamaskin. I datamaskinen ligger algoritmen, der musikken tar form. Algoritmene lager musikken i sanntid og komponisten er her en tilrettelegger, en som staker ut mulige veier å gå. En særdeles spennende installasjon for store og små.

Hele dagen både lørdag og søndag:
COMPUTERMUZIC 4 KIDS
Marieke Verbiesen har laget en interaktiv elektronisk musikkinstallasjon for barn og unge som inviterer til å utforske historien og lydene til klassiske spillmaskiner. Installasjonens hovedfokus er lyden som kan produseres med spillmaskiner, og å gi unge muligheten til å lage musikk med den.
Gøy for liten - gøy for stor!

.......................................

Kafé Kippers har åpent og tilbyr god mat og drikke til alle.
Husk at det er ikke så mange parkeringsplasser på USF. Parkér heller i Klostergarasjen og benytt anledningen til å spasere gjennom smitt og smau ut til USF.

BILLETTPRISER:
Kr. 200 for festivalpass, begge dager
kr. 150 for lørdag
Kr. 100 for søndag

Barn under 2 år gratis

Kjøp billetter på forsalg hos Billettservice.no eller gå innom Narvesen, Apollon platebutikk eller et postkontor og kjøp der.


Opprettet: 28/3-2011

USF Verftet - Georgernes Verft 12, 5011 BERGEN - Tel: (+47) 55 30 74 10 Web: Kyber Kommunikasjon