USF VERFTET
Hjem > Nyheter > BRITISK 70-TALLS RÅESTE LIVEBAND

BRITISK 70-TALLS RÅESTE LIVEBAND

Oil City Confidential er en av disse sjeldne filmene som engasjerer av langt flere årsaker enn Dr. Feelgoods musikalske fortreffeligheter. En bandbiografisk film ja, men like mye et tidsbilde av samfunnet bandet levde i.

             

De beste musikkdokumentarene handler egentlig ikke om musikk. Iallfall ikke bare om musikk. Oil City Confidential er en av disse sjeldne filmene som engasjerer av langt flere årsaker enn Dr. Feelgoods musikalske fortreffeligheter. Filmen fokuserer på forholdet mellom vokalist Lee Brilleaux og låtskriver og gitarist Wilko Johnson - det kreative partnerskapet som bringer bandet til toppen og som også gjør at det hele til slutt kollapser.

Dette er en klassisk historie om oppvekst i en liten britisk industriby, om vennskap, kjærlighet til musikk, alkohol og damer; om den lange veien opp til toppen og den korte veien ned igjen. Det dreier seg med andre ord om enn rise-and-fall-historie av klassisk format, og det er på ingen måte nødvendig med forhåndskunnskaper om bandet for å få fullt utbytte av filmen. Julian Temple speiler 70-tallets England gjennom musikken og bevegelsene i ungdomsgruppene.
Hvis du trodde at Dr. Feelgood var et sidrumpa britisk r&b-band kan du forberede deg på en overraskelse.mDr. Feelgood var punk før punken. På høyden midt på 70-tallet var dette et usedvanlig rått liveband, noe som kommer til sin fulle rett i den heftige lydmiksen.

Julien Temple har i årevis levert en rekke strålende musikkfilmer, og Oil City Confidential har blitt hyllet som hans hittil beste film av en lang rekke anerkjente kritikere.

Julian Temple har tidligere laget "The Filth and the Fury" om Sex Pistols i 2000 og "The Future is unwritten" om Joe Strummer i The Clash i 2007.
NFI/red.

Billett kr 80. 
Medlemsbillett kr 40.
Medlemsskap kr. 100.

Vises torsdag 7. april kl. 18:00 + søndag 10. april kl.20:00

Opprettet: 4/4-2011

USF Verftet - Georgernes Verft 12, 5011 BERGEN - Tel: (+47) 55 30 74 10 Web: Kyber Kommunikasjon