USF VERFTET
Hjem > Nyheter > DET BESTE FRA KORTFILMFESTIVALEN I GRIMSTAD

DET BESTE FRA KORTFILMFESTIVALEN I GRIMSTAD

Over: Fra Torgnys musikkvideo. Under: Mariekes Baskerville Reloaded
Over: Fra Torgnys musikkvideo. Under: Mariekes Baskerville Reloaded

Superagentene i filmens tjeneste, Cinemateket i Bergen, reiser hvert år til kortfilmfestivalen i Grimstad for å hente hjem gode filmer derfra. De ser en drøss med filmer og plukker kun det beste, sånn at du kan nyte bare bra film. Tirsdag 28 juni kan du se 17 kortfilmer fordelt på to visninger. Animasjon, musikkvideo og novellefilm - Baskerville Reloaded, Thom Hell, Fjorden Baby m.fl.

FØRSTE VISNING TIRSDAG 28 JUNI kl. 18:00. VARIGHET CA. 1 t 30 m.
BASKERVILLE - RELOADED
Regi: Marieke Maria Verbiesen. 4 min.

I denne musikkvideoen beveger monstre seg til rytmen og melodien i musikken. Monstrene oppstår etter et feilgrep i et laboratorium de klarer å rømme fra. I videoen ble moderne fjernkontrollerte animatronics brukt i kombinasjon med klassiske stop motion-animasjonsteknikker for å gi liv til de fargerike skikkelsene. Se video til høyre.

TORGNY - BIG DAY

Regi: Emil Trier. 5 min.
Big Day er en musikkvideo for artisten Torgny. Videoen følger en gruppe jenter i dagene frem mot 17. mai. Det handler om å være russ, forventninger, ungdomstid og slutten på skolegang.

EVERYTHING WILL BE OK

Regi: Jonas Matzow Gulbrandsen. 24 min.

To unge fyrer bestemmer seg for å utforske landet utenfor. Reisen vil styrke deres vennskap, men forandre livene deres for alltid.

NORANGSDALEN

Regi: Kristian Pedersen. 1 min.

Norangsdalen er et samarbeid mellom forfatter, forlag og formgiver/animatør, og er en del av serien Gasspedal. Animert.

JENNY

Regi: Ingvild Søderlind. 15 min.

Jenny, 14, går på ungdomsskolen. Hun er ensom og utilpass. Hun drømmer om å bli sett og få venner. Og hun drømmer om kjærlighet. Jenny er forelsket i Adam, den tøffeste gutten på skolen. Men Adam vet knapt at Jenny eksisterer. Jenny er forvist til kikkerposisjon. Men en kveld ser hun noe som ikke er ment for hennes øyne. Og maktbalansen forskyves.

ERKJENNING
Regi: Vidar Dahl, Jøran Wærdahl. 3 min.
Ein heilt vanleg onsdag. Eit liv i stampe. Gløymde minner og ei sjelsettande oppleving.

UNDER THE MAPLE TREE

Regi: Endre Haukland. 5 min

En ganske annerledes og noe absurd kjærlighetshistorie om hvordan en hendelse kan oppleves diametralt forskjellig. En person nærmest besatt av sin egen verden er fullstendig ute av stand til å ta inn andres opplevelse og justere egen adferd etter det. Når disse ideene blir tatt til det ekstreme, vil da utfallet bli like ekstremt skjebnesvangert?

ASYL
Regi: Jørn Utkilen. 17 min.
En mislykket asylsøker drømmer om en biodynamisk bondegård.

ANDRE VISNING TIRSDAG 28 JUNI kl. 20:00. VARIGHET CA. 1 t 30 m.

THOM HELL OVER YOU
Regi: Sten Hellevig. 3 min.
Sten Hellevig har skutt alle Thom Hells musikkvideoer. Samarbeidet med Hell startet da Hellevig i 1995 laget den første musikkvideo filmet med et mobiltelefonkamera, denne videoen er en fullføring av det konseptet. True Blood-stjernen Allan Hyde er eneste aktør i videoen. Hellevig har alltid et enkelt konsept i sine musikkvideoer, og dette er intet unntak.

FJORDEN BABY! - HIMMELEN
Regi: Erlend Haarr Eriksson. 4 min.
Timelapsebilder med musikk av Fjorden Baby!

KJØTTSÅR
Regi: Lisa Marie Gamlem. 11 min.
Kjøttsår er en film om 13 år gamle Jon, om vinter og forelskelse og fallende snø dagen derpå.

PLINK
Regi: Anne Kristin Berge. 3 min.
En kunstner prøver å lage bilder av kjedelige firkanter hvor ingen farger passer. Et barn kommer inn og så blir det skikkelig fin og fantastisk kunst! Plink er en hyllest til kreativitet, farger, fart, moro og musikk. Bli med på en magisk reise. Og bakom spiller Chopin.

GRESSHOPPEN
Regi: Håkon Larssen. 28 min.
Handlingen utspiller seg over et døgn i huset til Jakob og Maria. Sommeren er på hell og mørke skyer dannes i horisonten. På overflaten ser alt tilsynelatende bra ut, men bak fasaden er det en annen realitet. Når Marias yngre søster kommer på besøk, vekker hun et begjær i Jakob. Filmen er basert på en novelle av Kjell Askildsen.

HORUNGER
Regi: Hans Gerhard Meier. 2 min.
Mens han filmer en danseforestilling med barn blir regissøren plutselig klar over sangens tekst. Foreldrene som ser på er naivt uvitende om det støtende innholdet. Hvilke kulturelle referanser har vi som nordmenn og hva innebærer en underbevisst opplevelse servert i engelsk innpakning?

DEN LILLE TROMMEGUTTEN
Regi: Kristoffer Kumar. 15 min.
Den lille trommegutten handler om Veronica og hennes yngste sønn Francisco (12). Hver dag spiller Francisco trommer og tigger penger fra Santiagos restaurantgjester. Veronica ønsker ikke at sønnen skal jobbe for mye på gata, men samtidig dekker Fransiscos tigging livsviktige ting i hverdagen deres. Veronicas største ønske er å få se Francisco vokse opp.

NO SEX JUST UNDERSTAND
Regi: Mariken Halle. 15 min.
Tre mennesker blir sittende rundt samme bord på en bar. De snakker om Thailand, barn og hva ulike typer fisk heter på latin.

SKALLAMANN
Regi: Maria Bock. 11 min.
En energisk musikalfilm om å være den man er og elske den man vil. Jonas kommer hjem til sine foreldre og forteller at han har kysset en skallet mann. Filmen ønsker å utfordre egne og andres fordommer og toleransegrenser, og fortelle om kjærlighet gjennom humor, sang, galskap og et fargerikt spetakkel.

SE OGSÅ CINEMATEKET USF SIN NETTSIDE www.cinemateket-usf.no
OG HUSK SOMMERKONKURRANSEN DER DU KAN VINNE GRATISKINO FOR DEG OG 50 VENNER!

 

 

Opprettet: 23/6-2011

USF Verftet - Georgernes Verft 12, 5011 BERGEN - Tel: (+47) 55 30 74 10 Web: Kyber Kommunikasjon