USF VERFTET
Hjem > Nyheter > KJØP FESTIVALPASS TIL EKKO, HØSTENS KUNST- OG MUSIKKBEGIVENHET I BERGEN ALLEREDE NÅ

KJØP FESTIVALPASS TIL EKKO, HØSTENS KUNST- OG MUSIKKBEGIVENHET I BERGEN ALLEREDE NÅ

Kjøper du festivalpass før 1. august betaler du kun 600 kroner for hele EKKOfestivalen, altså alle eventer og konserter på alle steder. EKKO skjer i perioden 23. september til 1. oktober på flere steder i byen, og i år som i fjor blir det festivalhus og godstemning på USF. Nå tikker artistene inn.

Tidligere offentliggjorte artister:
ISOLEÈ (TY) - Houselegenden Isolée kommer til Bergen med et glitrende album i bagasjen.
ATOM: ROBERT HENKE & CHRISTOPH BAUDER (TY) - 64 ballonger med musikk av legendariske Monolake.
SAIL A WHALE (SE) - Svensk trio med drømmerock fra Göteborg.
GALA DROP (PT) - Fengende, balerisk og instumentalt solskinn fra Portugal.

Nye artister (enda flere slippes utover sommeren):

BRANDT BRAUER FRICK (TY)
Brandt Brauer Frick er en av Tysklands stiligste musikalske eksportartikler for tiden. Trioen har fått velfortjent oppmerksomhet internasjonalt for sin presise, kontrollerte og svært så dansbare musikk. Stilen er ulik noe annet: Et sted mellom Kraftwerk, Bugge Wesseltoft og Steve Reich. De tre i Brandt Brauer Frick har variert bakgrunn, fra tekno, house, klubbmusikk, storband, piano, slagverk og klassisk komposisjonsutdanning har de satt tysk house på hodet.
Trommer, strykere og piano fungerer som en rød tråd mellom den klassiske musikk og trioens nye rytmiske estetikk. Men mens komponistene før viet seg til dype toner og klanger av orkestrale instrumenter, er Brandt Brauer Fricks fengende låter rytmisk fokuserte og gjengis med mekanisk presisjon. Deres visjon av akustisk dansemusikk gjenspeiles i både engasjerende live-opptredener og på debutalbumet, med tittelen "You Make Me Real" (2011).
Sammen med den norske slagverktrioen Pinquins, holdt Brandt Brauer Frick en utsolgt konsert i Samtidsmuséet i Oslo under fjorårets Øyafestival. I tillegg til å være en strålende musikalsk opplevelse, er Brandt Brauer Frick også en visuell opplevelse. Spesielt musikkvideoen til singelen "Bop" har fått sin velfortjente dose med oppmerksomhet, en video som er nesten like teknisk imponerende som musikken akkopagnerer.

OPTIMO DJS: JD TWITCH & JG WILKES (UK)
De to skottene JD Twitch og JG Wilkes tar endelig turen til Bergen. Den legendariske DJ-duoen har holdt på i snart 20 år og har underveis satt standarden for hva en DJ kan og hva en DJ skal gjøre på fest. Er det house? En slags wave kanskje? Techno eller punk? Det eneste som er sikkert er at det er vanskelig finne ord som beskiver deres unike sjangerblanding. De kaller seg Optimo, og musikalsk tyner de saften ut av det meste.
De to skottene stod bak kanskje Europa mest kjente og kredible klubbkonsept med navnet Optimo (Espacio), som holdet det gående i nesten 13 år (1997-2010) på Sub Club i Glascow.
Det sies det er harde tak i Glasgow, men om det fins en by som er perfekt for Optimos respektløse tilnærming til house, tekno og disko, så er det Bergen. Som Sunkissed i Oslo sa det: «Johnny Cash synger Personal Jesus over glitch house fra Akufen... jada! Jeg tror det nærmeste vi kommer Optimo her på berget var da Bjørn Torske la ‘Fire Pils og en Pizza' over et tungt stykke Detroit techno for noen år siden."

PUT YOUR HANDS UP FOR NEO-TOKYO (NO)
"[...] given that I am usually allergic to anything strung out and pasta-like, they are really quite something; look-them-up-when-you-get-home good." Wendy Roby, Drowned In Sound.
Bergen har en unik evne til å produsere artister som lager popmusikk som er like eksperimenterende som den er fengende. Det er dette musikalske utgangspunktet som danner grunnlaget for Put Your Hands Up For Neo-Tokyos popmusikk.
Kvintetten består av medlemmer fra Young Dreams, The New Wine og Advanced Language, og selv om det ikke er så mye inspillt materiale tilgjengelig enda, så har de allikevel fått mye oppmerksomhet fra både presse og publikum, og forventningene er store til deres debutalbum som snart skal avdukes. Utover sommeren kommer de føste smakebitene i form av fire singelutgivelser på eget selskap.
Journalister har sammenlignet dem med band som Battles, TV On The Radio, Animal Collective og Why? og selv nevner de inspirasjonkilder som This Heat, Aphex Twin, The Diplomats, Wolf Parade og Robert Owens. Resultatet er noe helt nytt og - tør vi si det? - "unorsk".

BAERTUR (NO)
Baertur er Ketil Mosnes soveromsprosjekt. Mosnes startet karrieren på østlandet; i noen punkband som av åpenbare grunner ikke forandret musikkhistorien. Deretter flyttet han til Bergen og startet bandet Datarock sammen med sin kompis Fredrik Saroea. Populærmusikken til Datarock ble etterhvert populær, men etter 7 år med intens turnering ble Mosnes smålei av øl-klissete backstagerom, og degraderte seg selv fra heldtidsmedlem til deltids studiomedlem. Når han ikke lager musikk sammen med de rødkledde, lager han gjerne musikk på egen hånd, og resultatet har blitt BAERTUR. Live har han også gjerne med seg gjester fra andre Bergensband som Ungdomskulen og Syntax Terrorkester.

TRISTAN PERICH: 1-BIT ORCHESTRA /MICROTONAL WALL
(US)
Tristan Perich er fra den nye generasjonen kunstnere som med letthet utrykker seg både gjennom musikk og visuell kunst. Like naturlig som at arbeidene hans stilles ut i kjente gallerier og museer, spilles hans musikk i konsertsaler og nattklubber. Han er en del av den mye omtalte trioen Loud Objects, som gjestet Bergen i 2008. Han har vunnet er rekke priser, bl.a. Prix Ars Electronica i 2009 - den elektroniske kunstens Grammy.

På åpningskvelden vil han fremføre "1-Bit Symphony", som består av repetitive lag av bits and bytes, kvernet ut av selvprogrammerte datachipper. Dette er lo-fi-musikk i ordets rette forstand, hvor lyden representeres av 1 enslig bit, i motsetning til 16 bit som i f.eks. CD og MP3. Resultatet er loops av harde, elektroniske lyder med en skinnende overflate som kantslipte edelstener. Perich setter sammen lag på lag av disse til store, mettede lydbilder av symfoniske dimensjoner. "CD-en" med 1-Bit Music ble raskt utsolgt bort da den ble utgitt som en forhåndsprogrammert chip innebygget i en CD-eske i 2005 og har siden vært et yndet samleobjekt blant chip-musikk-entusiaster. Oppfølgeren er altså "1-Bit Symphony" (2010), som på åpningskonserten akkompagneres av videoarbeidet "1-Bit Video", som Perich har laget etter samme prinsipp.

Til utstillingen blir det verdenspremiere på hans monumentale "Microtonal Wall", en 7 meter lang vegg av stål med 1500 miniatyrhøyttalere. Denne storslåtte strukturen knuser en enkelt akkord i hundrevis av småbiter, slik at betrakteren først møtes av en lydmasse som på avstand høres ut som støy fra et fossefall. Når man kommer helt inntil høyttalerne, hører man alle de forskjellige mikrolydene som utgjør byggestenene i akkorden. "Microtonal Wall" er et slående eksempel på hvordan Perich klarer å lage kunst som både er visuelt attraktiv og lydlig interessant.

Flere artister annonseres utover sommeren - se EKKOfestivalens egne nettsider www.ekkofest.no

 

 

 

Opprettet: 23/6-2011

USF Verftet - Georgernes Verft 12, 5011 BERGEN - Tel: (+47) 55 30 74 10 Web: Kyber Kommunikasjon