USF VERFTET
Hjem > Nyheter > TRISTAN PERICHS ENKELTBITS

TRISTAN PERICHS ENKELTBITS

Tristan Perich er fra den nye generasjonen kunstnere som med letthet beveger seg mellom musikk og visuell kunst. Like naturlig som at arbeidene hans stilles ut i kjente gallerier og museer, spilles hans musikk både i akustiske og elektroniske sammenhenger. Han er en del av den mye omtalte trioen Loud Objects, som gjestet Bergen i 2008. Han har vunnet er rekke priser, bl.a. Prix Ars Electronica i 2009.

På Ekkofestivalens åpningskveld 23. september vil han fremføre “1-Bit Symphony”, som består av repetitive lag av bits and bytes, kvernet ut av selvprogrammerte chipper. Dette er lo-fi-musikk i ordets rette forstand, hvor lyden representeres av 1 enslig bit, i motsetning til 16 bit som i f.eks. CD og MP3. Resultatet er loops av harde, elektroniske lyder med en skinnende overflate som kantslipte edelstener. Perich setter sammen lag på lag av disse til store, mettede lydbilder av symfoniske dimensjoner. “CD-en” med 1-Bit Music ble raskt utsolgt bort da den ble utgitt som en forhåndsprogrammert chip innebygget i en CD-eske i 2005 og har siden vært et yndet samleobjekt blant chip-musikk-entusiaster. Oppfølgeren er altså “1-Bit Symphony” (2010), som på åpningskonserten akkompagneres av videoarbeidet “1-Bit Video”, som Perich har laget etter samme prinsipp.

Til utstillingen blir det verdenspremiere på hans monumentale “Microtonal Wall”, en 7 meter lang vegg av stål med 1500 miniatyrhøyttalere. Denne storslåtte strukturen knuser en enkelt akkord i hundrevis av småbiter, slik at betrakteren først møtes av en lydmasse som på avstand høres ut som støy fra et fossefall. Når man kommer helt inntil høyttalerne, hører man alle de forskjellige mikrolydene som utgjør byggestenene i akkorden. “Microtonal Wall” er et slående eksempel på hvordan Perich klarer å lage kunst som både er visuelt attraktiv og lydlig interessant.

Utstillingen finner sted i Visningsrommet USF fra 23. september til 15. oktober.
Fri adgang.

www.tristanperich.com


www.1bitsymphony.com


Se også Lydgalleriets nettsider

Se også Ekkofestivalens nettsider for info om konserter og komplett program.
Opprettet: 2/8-2011

USF Verftet - Georgernes Verft 12, 5011 BERGEN - Tel: (+47) 55 30 74 10 Web: Kyber Kommunikasjon