USF VERFTET
Hjem > Nyheter > TO GODE FILMER FOR MUSIKKINTERESSERTE

TO GODE FILMER FOR MUSIKKINTERESSERTE

Musikkfilm er mer enn bare konsertopptak og biografier. Cinemateket USF viser to filmer som begge tar for seg forhold mellom musikere og forhold innad i et band.SVEN KLANGS KVINTETT
Dette er musikeren Tom Harry Halvorsens ønskefilm. Han skriver: "Det var en skikkelig kult-film på 1980-tallet. Jeg så den på filmklubben i Bergen, og har ikke klart å få tak i den siden. Fant en omtale av filmen på nett": En lysende, vemodig 50-tallsskildring med musikkgruppen Oktober. Jazzmusikeren Christer Boustedt har rollen som den nye saksofonisten som skaper spenninger og konflikter i et lokalt danseband. Året er 1958 og dansebandet samles til øving i en svensk småby. Bassist og bandleder Sven Klang er til daglig bilselger, pianisten Rolf skal studere, trommis Kent er metallarbeider og kveldsskoleelev, og vokalisten Gunnel er sentralborddame.
Sven har funnet en ny saksofonist, Lasse fra Stockholm. Det viser seg raskt at Lasse, som har spillt med berømte musikere på Nalen, er musikalsk overlegen i bandet. Lasse stiller spørsmål om Svens musikksmak og måten å lede bandet på. Konflikten blir et faktum.

Filmen vises i Cinemateket på USF torsdag 18. august kl. 18:00 + søndag 21. august kl. 20:00.

ALL THAT I LOVE - PUNK OG PUBERTET I SOVJETISKE POLEN

Polen hadde flere perioder med tøvær under kommunistisk styre. Hver gang blomstret kunstlivet, drevet frem av ekstremt kompetente utøvere som ble holdt i sjakk av alskens forbud. Jazz på femtitallet, frijazz rundt 1970, og punk ti år senere. De nye og radikale utrykkene ble raskt etterfulgt av innstramninger. 
Denne filmen tar for seg fire kamerater som spiller punkrock i en forlatt togvogn en gang i 1980. Faren til bandets frontmann er offiser i Den røde armé, mens faren til kjæresten er sentral i Solidarnosc. De relativt avslappede lokale maktskikkelsene gir inntrykk av at Moskva er langt unna, noe som snart viser seg ikke å stemme. Unntakstilstand, sensur og arrestasjoner gjør det klart hvor skapet skal stå. Familie og venner trekkes i ulike retninger – som om ikke ungdomstiden er vanskelig nok uten sovjetkommunisme.(Filmomtale Biff 2010).


Filmen vises i Cinemateket USF torsdag 8. september  kl. 20:00 + søndag 11. september kl. 18:00.
Billetter til visningene i Cinemateket på USF selges ved inngangen.
Kr 80 ordinær
Kr 40 medlemmer i Filmklubben og Cinemateket

NB: Kinosal med skjenkeløyve - mye god kaffe og annen drikke fra Kafé Kippers kan taes med.

Se også Cinematekets nettsider.

Opprettet: 17/8-2011

USF Verftet - Georgernes Verft 12, 5011 BERGEN - Tel: (+47) 55 30 74 10 Web: Kyber Kommunikasjon