USF VERFTET
Hjem > Nyheter > CINEMATEKETS NYE PROGRAM SLUPPET

CINEMATEKETS NYE PROGRAM SLUPPET

Filmdiggere flest imøteser en søkkvåt høst slik at det passer veldig godt å bli inne i kinomørket og se bra filmer fra hele verden. I kinosalen på USF går det filmatiske reiser til India, Roma, Afghanistan, New York, Bremen (...), Toscana, de russiske stepper, Irland, den arabiske ørken og Oslo - flere ganger i uken, og helt uten eimen av lunkent baconsvor og popcorn.

Bilde: Mange rare menn på Cinemateket i høstProgrammet starter i oktober med et knippe filmer av den indiske regissøren Satayjit Ray. Han regnes blant verdens helt store filmskapere, og nevnes i samme setning som Ingmar Bergman, Federico Fellini, Michelangelo Antonioni og Akira Kurosawa. Dette er en sjelden sjanse til få med seg Rays filmer på et stort kinolerret i Norge.
Les mer her

Svensken Pål Hollender lager gjerne skandale med sine dokumentarfilmer. Det er en stund siden nå, men meningene hans er like sterke ennå; han har bl.a. mye å si om temaet journalistikk. Fire av hans filmer skal vises, bl.a. Pelle Polis og Finding Ali, dessuten kommer han selv til Cinemateket for å fortelle om sitt arbeid som filmskaper. Det er altså grunn til å merke av at 16 oktober blir Pål Hollender intervjuet av BTs Hilde Sandvik i Cinemateket.
Les mer her

Den britiske regissøren Peter Greenaway kommer på besøk til BIFF i år og i den anledning viser Cinemateket tre av hans filmer samt de tre filmene i gigantprosjektet Tulse Luper Suitcases - ingen vanlige spillefilmer men et sammensatt nettverk av koffertinnhold, kunstfilmer, installasjoner, bøker og onlinespill m.m.
Les mer her

Fassbinders TV-drama "World on a wire" fra 1972  vises på stort lerret i alle de norske cinematekene i november! Dette er et science-fictiondrama, nyrestaurert og klar for norske filmfans. Rainer Fassbinder var tysk films wonderboy på syttitallet foregrep The Matrix og tanken om virtuelle virkeligheter med et kvart århundre i denne tv-serien. Gjør deg klar for en helaften med Simulacron 1 som skaper Verden 2 der Verden 1 utprøver fremtiden i en virtuell kopi av seg selv, og der Verden 2 åpner for samme tanke i en Verden 3.
Les mer her

"Arkitektur på film" blir et eget tema mot slutten av november. I samarbeid med Bergen Arkitekturforening har Cinemateket invitert den tungt prisbelønte finske arkitekten og skribenten Juhani Pallasmaa til å holde et foredrag torsdag 24. november om arkitektur. I boken "The Architecture of Image - existensal space in cinema", viser han hvor viktig det arkitektoniske rommet er i film, og ikke minst hvordan mentale bilder skapt i film, malerkunst og litteratur.
Les mer her

Les om hele filmprogrammet på Cinemateket USFs nettsider her.

Billetter koster kun kr 80 ordinært.
Medlemsbilletter koster kr 40.
Medlemsskap i Cinemateket koster kr 100.
Billetter selges ved inngangen.

Kinosalen på USF har 90 seter. Det er ikke snopekiosk på USF, så knask må medbringes. Kafé Kippers selger kaffer, øl og vin som kan tas med i kinosalen.

 

 

 

 

Opprettet: 30/9-2011

USF Verftet - Georgernes Verft 12, 5011 BERGEN - Tel: (+47) 55 30 74 10 Web: Kyber Kommunikasjon