USF VERFTET
Hjem > Nyheter > GREENAWAYS GESAMTKUNSTWERK

GREENAWAYS GESAMTKUNSTWERK

På rollelisten finner vi bl.a Isabella Rossellini, Deborah Harry, Don Johnson og Kathy Bates. The Tulse Luper Suitcases er et kryssmedialt prosjekt som i sitt ambisjonsnivå overgår alt multikunstneren Peter Greenaway har gjort tidligere.

Selve filmtrilogien skulle etter planen suppleres av 92 DVD-utgivelser, en 16 episoders fjernsynsserie, diverse relaterte bøker og flere nettbaserte spill. Disse spillene er utformet som en rekke intrikate gåter og detaljespørsmål, hvor man skal nøste sammen tråder fra filmene og fullføre den fiktive historien.

Alle Peter Greenaways personlige fascinasjoner kulminerer i dette tredelte eposet.

Gjennom Tulse Luper - sitt trofaste alter ego - reflekterer han over en livslang samlemani, der hver materielle besettelse foreviges i en koffert. Disse 92 artefaktene spres utover det korte århundrets historiske holdepunkter, frem til Lupers mystiske forsvinning i forbindelse med Berlinmurens fall. I denne perioden reiser han fra kontinent til kontinent, for stadig å bli fengslet av grunner ukjente både for ham selv og de fleste rundt ham. Greenaway selv har omtalt prosjektet som "an autobiography of a professional prisoner".

The Tulse Luper Suitcases er mye. Det er en komplett sanseopplevelse, en konseptuell konsentrasjonsøvelse, og på samme tid en moderne beretning om en mann som ikke skiller mellom vitenskap og fantasi. Det mest beundringsverdige er likevel hvor engasjerende og tilgjengelig sluttresultatet er. Peter Greenaway har lykkes i å produsere en samlet besettelse ut av alle sine besettelser.

Les mer om Peter Greenaway i denne fyldige artikkelen på Cinemateket USFs nettsider.

TORSDAG 27. OKTOBER
KL. 18.00 THE TULSE LUPER SUITCASES PART 1 - THE MOAB STORY
KL. 20.30 THE TULSE LUPER SUITCASES PART 2 - VAUX TO THE SEA

SØNDAG 30. OKTOBER
KL. 18.00 THE TULSE LUPER SUITCASES PART 3 - FROM SARK TO THE FINISH
KL. 20.15 THE TULSE LUPER SUITCASES PART 1 - THE MOAB STORY

TIRSDAG 1. NOVEMBER
KL. 18.00 THE TULSE LUPER SUITCASES PART 2 - VAUX TO THE SEA
KL. 20.15 THE TULSE LUPER SUITCASES PART 3 - FROM SARK TO THE FINISH

Billetter
kr 80 ordinær
kr 40 medlemmer
Medlemsskap kr 100.

Billettsalg ved inngangen. Ikke forsalg.

 

 

Opprettet: 28/10-2011

USF Verftet - Georgernes Verft 12, 5011 BERGEN - Tel: (+47) 55 30 74 10 Web: Kyber Kommunikasjon