USF VERFTET
Hjem > Nyheter > FØLG BYGGINGEN PÅ USF

FØLG BYGGINGEN PÅ USF

Anleggsbrakkene er på plass og mennesker med hjelm og gult reflekstøy blir et vanlig syn på USF fremover. Vi er i gang med å realisere Bergens nye storscene og komplette festivalhus!

Nyt synet av gode gamle Røkeriet før sleggene treffer veggene:

Nå er Røkeriet strippet for PA- og lysutstyr, scenetepper, barer og løsøre. Det som åpenbarer seg er det egentlige Røkeriet - ikke en konsertsal, men et rått industrilokale. På tross av manglende fasiliteter og utrivelige omgivelser har det vært i kontinuerlig bruk av kunst- og kulturarrangører siden midten av 80-tallet, de siste årene mest som konsertarena. En utrolig dugnadsinnsats fra arrangører gjennom tidene, bl.a. Nattjazz, har gjort lokalet mer presentabelt og brukelig, men nå kunne vi ikke lenger forsvare de dårlige forholdene for artister, arrangører og teknikere som hadde Røkeriet som sin arbeidsplass. Kulturhuset USF trenger en moderne scene, og musikkmiljøet og publikum i Bergen fortjener en scene som akustisk er skreddersydd for elektrisk forsterket musikk. Når Røkeriet åpner igjen våren 2013 er det som Bergens nye storscene og komplette festivalhus, med plass til 1200 i storsalen Røkeriet og over 2000 totalt på hele USF under festivaler.

Scenen som sto på Røkeriet har representert fast grunn under beina på lokale talenter, rockehelter og internasjonale storstjerner. Den har vi gitt til Bergen Kjøtt, det nyeste tilskuddet på kulturhusfronten i Bergen.

Det er litt trist å rive de legendariske øvingslokalene som ble bygget da Bergen kommune hadde allaktivitetshus for ungdom i Røkeriet. Det var den levende legenden Dennis Reksten som førte hammeren i øvingsrommene den gangen, og i årene som fulgte har utallige kjente og ukjente band vært innom der - øvingsrommene har vært i kontinuerlig bruk siden de åpnet i 1984.

Det er imidlertid ikke trist å gjøre slutt på et ventilasjonsanlegg som aldri har virket skikkelig og på dysfunksjonelle rominndelinger og tekniske installasjoner fra det tidligere allaktivitetshusets dager.

Vi er også glade for å kunne forsikre publikum om at de aldri mer skal bli stående og glane inn i en tre meter bred skorsteinspipe som sto i veien for sikten til scenen. Pipen blir stående (den er tross alt vårt landemerke, høyeste pipen i byn), men nå kommer den helt i bakkant av den nye konsertsalen.

Det nye Røkeriet blir koblet på resten av kulturhuset og scenene slik at publikum kan bevege seg fritt mellom lokalene. De blir ny inngang til Røkeriet, nye toaletter, nye garderober og helt nytt interiør.

Se nettsiden www.arenausf.no, der kan en lese mer om hele byggeprosjektet og følge med på tekst og bilder som publiseres underveis på bloggsidene der.

 

Opprettet: 14/12-2011

USF Verftet - Georgernes Verft 12, 5011 BERGEN - Tel: (+47) 55 30 74 10 Web: Kyber Kommunikasjon