USF VERFTET
Hjem > Nyheter > BERGEN JAZZFORUM TØFFER SEG

BERGEN JAZZFORUM TØFFER SEG

Gitaristen Larry Carlton, saksofonisten Kenny Garrett og orgeltrioen Medeski Martin & Wood er bare noen av de som kommer til Bergen Jazzforum denne våren.

Bergen Jazzforum er en del av "jazzsyndikatet" som holder til på USF, sammen med Nattjazz og Vestnorsk Jazzsenter. Akkurat nå sysler de med årets kaldeste jazzfestival: Finsejazz som går av stabelen siste helgen i januar. Men så går turen til byn igjen og vårens jazz på Sardinen USF.

Og nå knalles det til med store jazznavn på den lille scenen Sardinen på USF. Hele programmet er ikke klart ennå, men allerede nå ser vi at Bergen Jazzforum vil tøffe seg denne våren. Det begynte med at de annonserte Larry Carlton med konsert 3. februar, gitarlegenden som bl.a. står bak gitarsoloen på Steely Dans Kid Charlemagne. Carlton sin referanseliste er lang som en januarnatt, vi skal derfor bare slå fast at han har vært høyt og lavt i rock/popverden men at det er i jazzen han har sine musikalske røtter. Billetter her og Carlton på Myspace her.  

Supersaksofonisten Kenny Garrett, kjent fra Miles Davis' band, kommer til Bergen Jazzforum 2. mars. Sammen med Chick Corea og John McLaughlin vant han Grammy i 2010 for beste instrumentalplate. Han er like hjemmevant i klassisk jazz som i blues. Til USF kommer han med sin kvartett, som består av Benito Gonzales på flygel, Corcoran Holt på bass og Marcus Baylor på trommer, foruten han selv på alt- og sopransaksofon. Billetter her og høresmakebit med kvartetten på Youtube her.

Brian Blade er mest kjent som trommisen i Wayne Shorter sin kvartett og som sjef i The Brian Blade Fellowship. På denne konserten 20. april på USF treffer vi ham som vokalist og gitarist med en knippe iørefallende poppete låter. Dette er noe Brian Blade har syslet med på kammerset i flere år, og som en herre ved navn Daniel Lanois fikk ham overtalt til å realisere som plate og turné... Billetter her og Blade på Youtube her

Så kommer bandet som gav orgeltrioen en uventet re-birth og makeover på begynnelsen av 90-tallet. John Medeski spiller hammondorgel og diverse, Billy Martin spiller trommer og Chris Wood spiller bass. Kombinasjonen av hiphop-beats og jazzrytmikk med det fete universet av orgellyd oppå fikk etterhvert et stort publikum. Det helt store gjennombruddet kom via samarbeidet med gitaristen John Scofield. Etter snart 20 år er sampillet i trioen nesten telepatisk. Den 30. april på USF er det duket for rå og svingende funky orgeljazz - et must for de som blir nummen i knærne av B3-lyden..! Medeski Martin & Wood kan du høre på Myspace her og billettene kjøpes på forsalg her

Flere jazzkonserter slippes fortløpende. Følg  med på Bergen Jazzforum sine nettsider, bli en som liker jazz på Facebook eller følg med på USF sine nettsider og Facebookside. 

Tradisjonsrike Bergen Jazzforum er kåret til  "Årets Jazzklubb" av jazzerne selv, fikk publikumsrekord for ikke lenge siden og er pionerer med barnekonsertserien Bajazz.  Konserthøsten 2011 var tettpakket med program, en herlig mix av kjent og ukjent, av etablerte jazzstjerner og unge talenter.

Bli medlem i Bergen Jazzforum og få rabatterte billetter, jazzblad og Nattjazz til medlemspris. Medlemsskap koster kr 250 (150) og fåes kjøpt ved inngangen til konsertene på USF.

 

Opprettet: 2/1-2012

USF Verftet - Georgernes Verft 12, 5011 BERGEN - Tel: (+47) 55 30 74 10 Web: Kyber Kommunikasjon