USF VERFTET
Hjem > Nyheter > FØLG BYGGINGEN PÅ USF

FØLG BYGGINGEN PÅ USF

... men vi har åpent! Vi er bare i gang med å realisere Bergens nye storscene og komplette festivalhus!

Prosessen med å forvandle det gamle røkeriet til en moderne og skreddersydd konsertal er godt i gang. Rivningsarbeidet har pågått siden desember 2011 og området rundt USF bærer preg av byggeplass. Kontorbrakkeriggen er et nytt innslag utenfor, og anleggsbrakker okkuperer den fine USF-plassen sammen med containere. Men det er liv innenfor!

Arrangementene på USF går som vanlig - det er både jazzklubb i Sardinen og kino i Cinemateket, og Kafé Kippers er åpen. Slik skal det være i ett år til - men vi håper at publikum tilgir oss omgivelsene og gleder seg sammen med oss til at NYE USF åpner. Det er nemlig ikke bare en ny konsertsal USF vil tilby musikere og publikum: store arealer i tilknytning til konsertsalen i både første og andre etasje får ny drakt og funksjon.

Musikerne får større scene og garderober, sceneteknikerne får bedre arbeidsforhold og publikum får større plass, ny garderobe og nytt toalettanlegg. I tillegg knyttes Studio USF sammen med konsertsalen slik at festivalhuset USF blir komplett med god "trafikkflyt" mellom alle konsertlokalene samtidig. Det blir altså helt slutt på trafikkorken som inntraff i rushtiden mellom konsertene i de ulike lokalene. Det var trangt og koselig på mange måter i den køen, vil noen si, ble fort kjent med folk - men det var uhyre tidkrevende å bevege seg inn og ut.

Kafé Kippers får sine egne toaletter i ytre del av Borggården. Det gjør at Visningsrommets arealer blir forskjøvet noen meter. På grunn av denne ombyggingen må desverre Visningsrommet holde stengt i 2012. Borggårdens indre del blir rettet opp og utvidet, med ny trapp opp til øvingsrom og dansesaler i etasjene over. Og ikke minst en STOR dør inn til konsertsalen Røkeriet.

Det nye Røkeriet USF blir Bergens første spesialbygde scene for elektrisk forsterket musikk. Akustikk og utforming av salen tar hensyn til dette, og det tekniske lys- og lydanlegget vil være helt nytt. Salen vi også være perfekt til store eventer, med mulighet for både sceniske innslag og bespisning med hundrevis av gjester.
Total kapasitet med stående publikum vil være ca. 1100.

Følg med på byggingen og les mer om Arena USF-prosjektet på www.arenausf.no. Bilder og info legges ut på underveis-bloggen der.

Velkommen til nye USF i 2013!

Opprettet: 14/2-2012

USF Verftet - Georgernes Verft 12, 5011 BERGEN - Tel: (+47) 55 30 74 10 Web: Kyber Kommunikasjon