USF VERFTET
Hjem > Nyheter > BAJAZZFESTIVALEN 24 - 25 MARS

BAJAZZFESTIVALEN 24 - 25 MARS

Det er klart for Bajazzfestival igjen - ett av årets musikalske høydepunkt for store og små. Over to dager på USF skal det lekes, danses, synges og klappes. Ta med ungene på Bajazz - vi garanterer: det er like gøy for voksne som for barn.


VINN FESTIVALPASS TIL BAJAZZ!
Alt du trenger å gjøre er å sende en mail til informasjon@usf.no og si at du gjerne vil ha pass :) Husk å skrive fornavn og etternavn i mailen.
NB: Mailen må sendes innen torsdag 22. mars kl. 12:00.
Vi trekker ut to vinnere som får to festivalpass hver.

-----------------------------------------

Bergen Jazzforum har de siste årene satset på konserter for barn under fanen Bajazz. Konsertene gjennom året er veldig populære og samler mange barn og voksne til felles musikalske opplevelser. Bajazz er er ikke-kommersielt musikktilbud, med veldig billig billettpris. Musikken er produsert av anerkjente jazzmusikere og konsertene skjer i Jazzforums faste konsertsted, Sardinen USF.

Deler av USF er, som mange nok vet, under ombygging. Istedet for å prøve å kamuflere byggeaktiviteten, lager Bajazz det om til en del av festivalen. Gravemaskin og rivingsrobot vil være spennende rekvisitter under årets festival.

PROGRAM LØRAG 24. MARS
Kl. 12:30 på plassen utenfor USF - Festivalåpning

Bestillingsverk av og med Kjetil Møster og Øyvind Skarbø:
"ALLE KAN SPILLE I BAND FOR VERDEN ER ET INSTRUMENT".
Til Bajazzfestivalen 2012 har Kjetil Møster påtatt seg oppdraget med å lage et bestillingsverk i Bajazzfestivalens rette barnlige ånd. Sammen med trommeslager Øyvind Skarbø skal Møster på plassen utenfor Kulturhuset USF sette startskuddet for festivalens tredje år - og hvem vet, kanskje får vi en trommesolo på gravemaskin?

Kl 13:00
Sted: Sardinen USF
ISGLEM - med Karl Seglem på saksofon og bukkehorn og Terje Isungset på perkusjon og munnharpe.

Kl 14:15
Sted: Sardinen USF
Rasmus & Verdens Beste Band
Disse karene holder til i Trondheim og har fått to Spellemannpriser for barneplatene "Kyssing e hæsli" og "Puppan te pappa". I tillegg har bandet musikken til barneTV-serien "Kosinus" som snart starter sin 3. sesong på NRK Super. Bandet har turnert mye og har bl.a. opptrådd med Trondheimssolistene. Musikken er fengende, inspirert av pop og verdensmusikk, og med veldig gode tekster til både latter og ettertanke.

Kl 15:00
Sted: Tilbygget utenfor Sardinen USF
Barnedisko med DJ Robot
Henrik Svanevik aka DJ Robot er for fast Bajazz-festival-DJ å regne. For tredje året på rad stiller den alltid så smilende platesnurreren opp og spiller spesielt utvalgt musikk fra sin massive platesamling.

PROGRAM SØNDAG 25. MARS

Kl 13:00
Sted: Sardinen USF
Lisa Dillan Solo
Elvis-fan og anerkjent vokalkunstner over heile verda, med to bejublete soloalbum. Lisa Dillan tryller fram det vakre og det røffe, kun ved hjelp av sin egen stemme. Hun utforsker kontraster; mellom rått og vakkert, spenning og avspenning. Uten effekter og triks, og med enkle virkemidler (noen ganger opp-ned) klarer Lisa å skape atmosfæriske klanger som tar publikum med til steder de ikke har vært før.

Kl 14:15
Sted: Sardinen USF
Trommer, Trommer, Trommer
En frostig vinterdag i 2011 så Trommer, Trommer, Trommer dagens lys. Primus motor Ivar Thormosæter ville lage en konsert som publikum kunne lytte til så vel som danse til, og det musikalske resultatet fungerte akkurat som han håpet. Men midtveis i konserten kom det tre rappere som verken ville verken lytte eller danse, men heller kaste seg modig inn i konserten og rappe fritt etter den suggererende bass- og trommegrooven. Når Ivar i tillegg hadde Thomas Dahl på gitar var konseptet komplett. Dansbar hiphop kombinert med suggererende grooves, etnisk perk og jazzet gitar.

Kl 15:00
Sted: Sardinen USF / Plassen USF
Festivalavslutning
Bestillingsverk av og med Kjetil Møster og Øyvind Skarbø

"Alle kan spille i band for verden er et instrument"

BEGGE DAGER:
Sted: Kafe Kippers USF
Monstertegneverksted med Gunvor Rasmussen.

Sted: Tilbygget utenfor Sardinen USF
Barnedisko med DJ Robot

--------------------------------

BILLETTER:
Festivalpass kr. 220
Dagspass kr 170.
Selges i forsalg på Billettservice.no og ved inngangen på USF lørdag og søndag.

 

 

Opprettet: 19/3-2012

USF Verftet - Georgernes Verft 12, 5011 BERGEN - Tel: (+47) 55 30 74 10 Web: Kyber Kommunikasjon