USF VERFTET
Hjem > Nyheter > KUNSTNERE REISER FRA BERGEN...

KUNSTNERE REISER FRA BERGEN...

... til Berlin, New York og Cape Town. Heldigvis kommer de tilbake. Bergen kommune og USF sørger for at kunstnere kan få arbeidsopphold i utlandet. Søknadsfrist 15. mai.

Profesjonelle kunstnere som har sitt virke i Bergen kan søke om arbeidsopphold med to- og tre måneders varighet. I New York er det artist in residence-fellesskapet Point B i Brooklyn som er stedet. Les mer om artist in residence Bergen-Brooklyn.

I Berlin har vi en leilighet som er til disposisjon for kunstnere innen alle fagfelt. Det er ikke knyttet verksted eller studio til leiligheten. Siden starten i 2007 har 23 kunstnere fått arbeidsopphold i Berlin. De har vært aktive på kunstscenen der, gode kontakter har oppstått og de bidrar til å gjøre norsk kunst kjent i Europas kunstmetropol. Les mer om artist in residence Bergen-Berlin.

Vårt nyeste prosjekt er muligheten for gjestekunstneropphold i Cape Town, Sør-Afrika. Vår samarbeidspartner der er Blank Projects, og til høsten reiser første kunstner dit. Dette prosjektet er åpent for de som arbeider innen nyemedia, visuelle og audiovisuelle fag. Søknader for opphold i 2013 tas imot nå. Ordningen er så ny at vi ennå ikke har egen nettside med informasjon, så ta kontakt med spørsmål om Cape Town: Line Nord, 55 30 74 14, air@usf.no.


Gjestekunstnerordningene er adminstrert av USF og støttet av Bergen kommune.

Se
www.bergen-berlin
www.bergen-newyork.no
www.airbergen.com
www.airwestnorway.com

 

 

Opprettet: 3/5-2012

USF Verftet - Georgernes Verft 12, 5011 BERGEN - Tel: (+47) 55 30 74 10 Web: Kyber Kommunikasjon