USF VERFTET
Hjem > Nyheter > JAZZKLUBB FØRST OG SIST MED BILL FRISELL OG DANIEL LANOIS

JAZZKLUBB FØRST OG SIST MED BILL FRISELL OG DANIEL LANOIS

Ting tyder på at Bergen Jazzforum har tenkt å jage publikumsrekord til høsten igjen. Disse to konsertene kvalifiserer til hotline-tilstander på billettreserveringen. Bergen Jazzforum lover flere store musikkopplevelser og kommer til å slippe artister jevnlig fremover.

BILL FRISELL - ALL I AM SAYING
Åpningskonserten i Sardinen USF 30. august:
Fra støy til americana, fra frijazz til country; Bill Frisell har spilt det meste og med de fleste. Med en oppfinnsom tilnærming til alt han gjør, og med en unik frasering har han i flere tiår markert seg som en av verdens mest innovative gitarister. Etter å ha utforsket amerikansk tradisjonsmusikk de siste årene, kommer han nå med en konsert bestående av John Lennon-låter, tro mot opphavet, men med velkjent Frisell-twist.

Bandet består av Bill Frisell på gitar, Greg Leisz på mandolin/pedalsteel/lapsteel, Tony Scherr på bass og Kenny Wollesen på trommer.

Billetter i salg fra mandag 09. juli på www.billettservice.no

Femten minutter med fin dokumentar om Frisell sitt Lennon-prosjekt her:
DANIEL LANOIS

Avslutningskonserten i Sardinen USF 7. desember:
- En multimusiker med definisjonsmakt.
Alle har hørt lyden av Daniel Lanois. Som produsent for Peter Gabriel, Bob Dylan, U2 og Neil Young har han definert hvordan pop og rock skal låte for ein hel generasjon. Som soloartist står han minst like stødig som låtskriver, tekstforfatter og vokalist. Samarbeidsprosjekter har det vært mange av; Brian Blade, Joni Mitchell, Bob Dylan,Wayne Shorter, Seal, Bill Frisell og Emmylou Harris - og Jim Wilson med bakgrunn fra Henry Rollins, George Clinton og Anthrax(!).

Bandet som spiller på Sardinen på USF består av Daniel Lanois på gitar og vokal, Jim Wilson på gitar og bass, og Brian Blade på trommer.

Billetter i salg fra 09.07.2012

Daniel Lanois' nettsider her.

Et utvalg med musikk og video på Youtube.com her.

Opprettet: 5/7-2012

USF Verftet - Georgernes Verft 12, 5011 BERGEN - Tel: (+47) 55 30 74 10 Web: Kyber Kommunikasjon