USF VERFTET
Hjem > Nyheter > KONSERTER I NYE RØKERIET

KONSERTER I NYE RØKERIET

Crystal Castles, Turbonegro og BIT 20 med Kjetil Møster er noen av de som kan oppleves i Røkeriet i mars neste år

Det er muligens vanskelig å se mellom stillaser, armeringsjern og kabelgjennomføringer - men byens nye storscene åpner i månedsskiftet februar/mars neste år. Inntil da er det arbeidsfolk med hjelm og vernesko som råder grunnen i Røkeriet på USF. Det rives og bygges - og nå ser vi konturene av det som blir den første scenen dedikert til elektrisk forsterket musikk i Bergen. Akustikken i konsertsalen skreddersyes til at tusenvis av watt, lydbølger og frekvenser skal treffe tusenvis av ører med perfekt formet lyd. Konsertsalen får ny og bred inngang fra borggården på USF, og publikum får nye og større toalett- og garderobefasiliteter. Til sammen vil det være plass til minimum 1250 stående  publikummere, og minst 500 sittende

Dette har arrangørene i Bergen ventet på. Vi er sikre på at USF etter ett år halvveis i dvale vil gjenoppstå som den viktigste store konsertarenaen for rock, pop, jazz og samtidsmusikk i Bergen.

Frank Nes i Bergen Live sier:
- Det er første gang det bygges en scene for rock og pop i Bergen der det både tas hensyn til publikum foran og artister bak scenen. Den kommer til å bli enormt viktig for oss, sier Frank Nes i Bergen Live. - Scenene ved Ole Bulls plass, er forbeholdt show og teater, og Grieghallen er tilgjengelig bare av og til, sier Nes og er sikker på at den nye scenen på USF vil gjøre byen mye mer attraktiv for artister. - Dette gir oss mulighet til å arrangere konserter som ikke har vært mulig før.

Vi er i gang med å booke inn arrangementer til våren og de første konsertene er på plass:

 

Onsdag 6. mars: Bergen Live presenterer CRYSTAL CASTLES. En hyperaktiv og energisk elektronikaduo der Ethan Kath og Alice Glass yter det ypperste i en blanding av lo-fi noise og popriff, hardcore techno og ataripunk. Crystal Castles har vært aktive en ti-års tid men først de siste årene har ryktet om nærmest legendariske live-opptredener brakt dem ut til de store publikumsmassene. Bergen Live sier: "Dropp ritalinen - shut up and dance!"

 

Fredag 8. mars: Bergen Jazzforum presenterer JOHN SCOFIELD. Med sin egenartede gitarsound og spillestil har denne gitaristen improvisert seg gjennom fire decennier via standardjazz, funky jazzrock og groovy souljazz. Musikkvennene hans teller folk som Miles Davis, Billy Cobham, George Duke, Medeski Martin & Wood, Mavis Staples, Dr. John, Brian Blade, Jack DeJohnette og mange flere. Scofield har vært på USF tre ganger tidligere, alltid med Bergen Jazzforum og Nattjazz som vertskap. Den stappfulle konserten i Sardinen for 10 år siden da han spilte med sitt Überjamprosjekt er uforglemmelig - ikke en kvadratcentimeter ledig plass og folk svaiet, danset og digget. Vi har all grunn til å tro at stemningen vil groove tilsvarende på konserten i mars, der Larry Goldings er med på orgel og Greg Hutchinson backer på trommer.

 

Lørdag 9. mars: Bergen Live presenterer TURBONEGRO. Etter konserten på Plenen i sommer kunne BTs musikkanmelder Engelen slå fast at det fremdeles er liv i gamle guder. Etter et par år i dvale har Turbonegro våknet igjen, med ny trommis og ny vokalist, og bandet låter muligens litt råere enn før. Et perfekt band som vil impregnere veggene i nye Røkeriet med energisk deathpunkmetall.

Søndag 10. mars: Vestnorsk Jazzsenter/Bergen Jazzforum presenterer solistene ARILD ANDERSEN (bass) + TOMMY SMITH (saksofon) med BERGEN BIG BAND. En kveld med storbandjazz av beste merke med to sterke jazzprofiler i front. Musikken er å høyre på Plata "Celebration":

“with Celebration, Andersen and Smith make a clear statement: that ECM's vast repertoire is, in fact, filled with music rife for reinterpretation in any context. Hopefully this Celebration won't be the last.” John Kelman, All About Jazz

 

Fredag 15. mars: Bergen Jazzforum presenterer TYSHAWN SOREYS OBLIQUE i Sardinen USF. Amerikansk multiinstrumentalist og komponist med tre utgivelser bak seg, den siste med bandsammensetningen Oblique. Han er spådd å bli en sentral jazzprofil i årene som kommer, og vi siterer fra New York Times: “One of five drummers whose time is Now…. A spectacular young drummer on jazz’s leading edge, Mr. Sorey has proved himself a serious new-music composer besides, sometimes to the point of cerebral severity. But “Oblique-I” just out on Pi, is a riveting album, with compositions custom designed …"

Denne fredagskvelden blir det òg stor konsert i Røkeriet som det er sperrefrist på….

 

Lørdag 16. mars + søndag 17. mars: BAJAZZFESTIVAL i Sardinen og Visningsrommet i regi av Bergen Jazzforum.

For fjerde året på rad arrangeres Bajazzfestivalen, de minste publikummernes helt egen musikkfestival. Bergen Jazzforum har lenge vært engasjerte i å formidle rytmisk musikk til barn på en ordentlig og ærlig måte, og jubelåret 2013 blir intet unntak.

Over to dager skal det synges, danses, lekes og klappes og unike musikalske minner for livet skal skapes. Informasjon om programmet kommer på www.bergenjazzforum.no.

 

Lørdag 16.  mars: En kveld i samtidsmusikkens tegn der BIT20 Ensemble er vertskap. Kveldens program: 
- Bestillingsverk komponert av Kjetil Møster, fremført av BIT20 og Kjetil Møster 
- MAJA RATKJE med solokonsert
- Lydinstallasjon fra LYDGALLERIET

BIT20 Ensemble er et av Nordens ledende samtidsmusikkensembler og er svært aktive med å bestille og urfremføre nye komposisjoner. Gjennom en stor turnévirksomhet og flere plateinnspillinger gjør BIT20 norsk og nordisk samtidsmusikk kjent i resten av verden. Denne gangen er det vår "egen" saksofonist Kjetil Møster som er komponisten i tillegg til å selv være solist med ensemblet. Møster er en høyst aktiv og tydelig musiker på jazzscenene rundt om, og går gjerne inn i musikalske samarbeid på tvers av sjangergrenser. Maja Ratkje er en fremtredende vokalist og komponist innen samtidsmusikken og støysjangeren, kjent fra prosjekter som bl.a. Spunk og Poing. 
Lydgalleriet vil presentere en lydinstallasjon i Røkeriet parallellt med konserten.

Vi gleder oss stort til at disse skal gi oss helt fersk musikk fra den nye scenen i Røkeriet 16. mars!

- For USF er det viktig å være et ledende kulturhus for varierte kunsttrykk, musikalsk skal USF være scene for mange sjangrer, noe vi håper åpningsprogrammet forteller. Og mer kommer, avslutter kulturhussjef Jon Tvilde  USF


For mer informasjon, kontakt kulturhussjef Jon Tvilde 95 89 90 26, jon.tvilde@usf.no.

 

Opprettet: 13/10-2012

USF Verftet - Georgernes Verft 12, 5011 BERGEN - Tel: (+47) 55 30 74 10 Web: Kyber Kommunikasjon