USF VERFTET
Hjem > Nyheter > NY RAPPORT FRA NEW YORK

NY RAPPORT FRA NEW YORK

Fra midten av november til slutten av januar er jeg så heldig å få være i residency ved "Point B", i Williamsburg, Brooklyn.

Hensikten med dette oppholdet er research og utvikling i forbindelse med forestillingsprosjektet "COELACANTH".

COELACANTH er et nyskrevet drama - (som føres i penn her i New York nå), resultatet skal bli et treakters skuespill for 6-8 utøvere med ny musikk av Jørgen Knudsen og Bjørnar Habbestad, fremført live.

Den første delen av oppholdet før jul brukes til å gjøre generell research ifm prosjektet, samt innledende skrivearbeide. Perioden i januar benyttes til å videreutvikle og ferdigstille grovutkast til manus i samarbeid med Andrew Wale som jeg skriver forestillingen sammen med.
Prøvene starter 4 mars...

Oppholdet her i NY - er også av en god timing, ettersom vi er programmert med et av våre skuespill til å spille ved Kennedy Arts Centre i Washington DC i Februar. Det har derfor allerede vært nyttig å være her for å kunne møte og nettverke med potensielle samarbeidspartnere og interessenter.Jeg har nå vært to uker i residency ved Point B.
Det er fantastisk hvor godt mottatt jeg har blitt og hvordan jeg er introdusert for alt som foregår. Jeg har allerede vært på flere galleri åpninger og fått anledning til å være med på privat omvisning på MoMa. Her er mye å la seg inspirere av. Men aller mest inspirerende er New York selv.
Det er advent, og julen her - The Holiday - er virkelig et vidunderlig fenomen - alle og alt deltar - men først og fremst er dette vidunderlig distraherende for en som meg som er svært så glad i julen... Men inspirasjon finner jeg som oftest i gleden, så det skal nok gå bra, jeg skal bare ned til Rockefeller Center først og se på alle lysene. Manus kan vente litt til...

Gledelig Advent fra Brooklyn!

Alan

Se informasjon om USFs residency i New York her: www.bergen-newyork.no

Opprettet: 5/12-2012

USF Verftet - Georgernes Verft 12, 5011 BERGEN - Tel: (+47) 55 30 74 10 Web: Kyber Kommunikasjon