USF VERFTET
Hjem > Nyheter > IMMIGRANTS (L.A. DOLCE VITA) - DRØMMEN OM AMERIKA

IMMIGRANTS (L.A. DOLCE VITA) - DRØMMEN OM AMERIKA

Animasjonsfilm for voksne om russiske Vladislav og ungarske Joska er immigranter og bestevenner og sammen leter etter ”the american dream” i Los Angeles. Vlads datter Ana har ingen problemer med å finne seg til rette i sitt nye hjemland, mens faren derimot har fullstendig kultursjokk.

De bor alle sammen på Vista del Mar som også huser andre immigranter fra hele verden; Flaco, en meksikansk venn, Mr. Chea, som driver en kinesisk restaurant og Nazim, en pakistansk tidligere kjernefysiker som nå er bussjåfør. Mens Vlad er på jakt etter et godt liv til seg og sin datter, er Joska først og fremst på jakt etter damer.

På tross av et lett tilfelle av kultursjokk er de sikre på at alle veier ligger åpne for to hårete øst-europeere, så lenge de barberer skuldrene to ganger om dagen og bruker rikelig med vodka som etterbarberingsvann. Vlad og Joska har nemlig klokketro på at de vil finne den amerikanske drømmen, uansett hvilke økonomiske og sosiale utfordringer Los Angeles skulle ha å by på. Hvor vanskelig kan det være?

Immigrants' regissør, ungarske Gabor Csupo, har bodd i USA siden 1980-tallet hvor han har vært en ledende animatør i serier som Duckman, Rugrats og The Simpsons. Stemmene i Immigrants er det blant andre Dan "Homer Simpson" Castellaneta og Eric McCormack, kjent fra Will & Grace, som står for. Dessuten er manusforfatterne til filmen ansvarlig for noen av de beste episodene av Family Guy, The Simpsons og The Daily Show med John Stewart. Så det er ikke uten grunn vi mener Immigrants er en av de morsomste animerte vitsebombene siden Ren & Stimpy.

Dessuten får man vite alt det man ikke lurte på om Øst-Europa, slik som hvordan en opprettholder god tannhygiene i et planøkonomisk diktatur, hvem som kan drikke mest vodka av en ungarer og en russer - og ikke minst hvordan man kan bruke herpes som prevensjonsmiddel.
Tekst: Erlend Rydning


En animasjonsgodbit som nå vises for aller første gang i Norge – på Cinemateket USF og på Bergen Animasjonsfestival!

Se filmklipp her.

Vises i Cinemateket USF

  • 10.09.2009 kl. 18:00
  • 13.09.2009 kl. 21:00

Billetter kr. 40.
Medlemskort: gyldighet og salgsperioder
På grunn av kinoloven må man være medlem av Bergen filmklubb og Cinemateket USF for å se filmene som vises. Medlemsskap koster kroner 90,-, og er å få kjøpt i billettsalget før alle visningene. Merk at medlemskortet gjelder for både Bergen filmklubb og Cinemateket USF, samt at det normalt også gjelder for de fleste andre filmklubber i Norge. Medlemskort selges og er gyldig halvårsvis; vår og høst. VÅR: i salg i perioden 1. nov - 30. april er gyldig i perioden 1. nov. - 30. juni.
HØST: i salg i perioden 1. mai - 31. okt er gyldig i perioden 1 mai - 31 des.


Se også Cinemateket USFs egne nettsider for hele filmprogrammet.

Opprettet: 4/9-2009

USF Verftet - Georgernes Verft 12, 5011 BERGEN - Tel: (+47) 55 30 74 10 Web: Kyber Kommunikasjon