USF VERFTET
Hjem > Nyheter > BERGEN JAZZFORUM + AKKS

BERGEN JAZZFORUM + AKKS

Noensinne reflektert over hvor sjelden en ser kvinnelige jazzinstrumentalister på scenen? Den amerikanske bassisten Esperanza Spalding har spilt på USF Verftet to ganger de siste årene og har, sammen med et fåtallig norske kvinnelige instrumentalister, vært sjeldne innslag i en mannsdominert musikkscene. Men nå kan det bli annerledes. Etter mønster fra AKKS sine mangeårige rockekurs går musikerjentene i Bergen på kurs for å lære jazzen å kjenne.

Startskuddet har gått for tidenes første JazzAKKSkurs i Bergen. I løpet av høsten skal det undervises i samspill og instrument, det blir clinic med blant annet Sidsel Endresen, og elevene får holde konsert både på Bergen Jazzforums klubbscene og på Garage i forbindelse med AKKS' årlige samspillkonsert.

Lærere og elever møtte spente opp første kvelden på Bergen Jazzforums øvingsrom på USF Verftet. Det var mange søkere til høstens kurs, og sju heldige vestlandsjenter ble plukket ut til å delta. Åpningshelgen vitnet om motiverte og entusiastiske unge musikere med et høyt musikalsk nivå. Alt tyder på at jazzpublikummet har mye å se fram til i årene som kommer.

Både bass, trommer, piano, gitar, saksofon og vokal er representert og lærerne på kurset er Helen Eriksen på saksofon, Mari Kvien Brunvoll på vokal, Marte Eberson på piano, Nina Kristine Linge på gitar, Ellen Andrea Wang på bass og Elisabeth Nesset på trommer.

Se JazzAKKS' nettsider her.

Opprettet: 17/9-2009

USF Verftet - Georgernes Verft 12, 5011 BERGEN - Tel: (+47) 55 30 74 10 Web: Kyber Kommunikasjon