USF VERFTET
Hjem > Nyheter > SØNDAGSJAZZ MED BERGEN BIG BAND

SØNDAGSJAZZ MED BERGEN BIG BAND

Bergen Big Band gjentar suksessen fra i vår med matinékonserter på USF Verftet. Tre søndager denne høsten vil storbandet by på både nye norske og klassiske komposisjoner. Kapellmester Tor Yttredal, vokalist Eva Bjerga Haugen og gitaristen Staffan William-Olsson er med på scenen sammen med storbandet i høst. Sesongen avsluttes med musikkperlene fra 30- og 40-tallet, her blir det swing for alle penga - selv om konsertene er gratis!

Første matiné går av stabelen søndag 27. september. Kapellmester denne dagen er saksofonist og leder for jazzlinjen ved Universitetet i Stavanger, Tor Yttredal. Yttredal har funnet frem til en del sentrale verk i storbandlitteraturen, bl.a. av Duke Ellington. I tillegg har han med noen egne komposisjoner. Yttredal har lang fartstid som frilans musiker og har vært landsdelsmusiker i Nord-Norge og distriktsmusiker i Nord-Trøndelag. Han har spilt med navn som Chick Corea, John Scofield, Bobby McFerrin, Palle Mikkelborg og Terje Rypdal, for å nevne noen få.

Med på dette prosjektet blir også det nye vokalstjerneskuddet fra Stavanger, Eva Bjerga Haugen. I samarbeid med Espen Eriksen trio har hun tatt jazz-Norge med storm. Senest på Sildajazz i år var hun ett av høydepunktene.

Neste matiné den 18. oktober setter den svenskfødte gitaristen Staffan William-Olsson og Bergen Big Band hverandre i stevne. William-Olsson flyttet til Oslo i 1986 og er kjent fra grupper som The Real Thing, Mezzoforte, Hawk On Flight, Sharp 9, Staffan William-Olsson Trio og Blue Sonic Fuel. I tillegg har han spilt heavyrock med Sons Of Angels og stringswing med Hot Club de Norvége.

The Real Things samarbeid med arrangøren Tom Kubis og Bohuslän Big Band i 1995, som resulterte i platen "A Perfect Match", inspirerte Staffan til å begynne med arrangering og han startet nonetten Sharp 9 i 2004 for å få utløp for tiltagende sin skrivekløe.

Sammen med Bergen Big Band vil han sille egne låter fra repertoaret til The Real Thing og Sharp 9: bebop, blues, latin & funk.

Storbandets matinéserie på USF blir avsluttet søndag 22. november med det klassiske storbandrepertoaret i fokus. Her vil en gå tilbake til 30-årene og hente låtar fra Fletcher Henderson, Duke Ellington og Count Basie. En vil også ta for seg materiale gjort kjent av Tommy Dorsey, Stan Kenton og Dizzy Gillespie.

Velkommen til gratis storbandkonserter
- søndag 27. september kl. 15.00
- søndag 17. oktober kl. 15.00
- søndag 22. november kl. 15.00

 

Opprettet: 24/9-2009

USF Verftet - Georgernes Verft 12, 5011 BERGEN - Tel: (+47) 55 30 74 10 Web: Kyber Kommunikasjon