USF VERFTET
Hjem > Nyheter > ENESTÅENDE SJANSE - Workshop i strupesang med Huun-Huur-Tu!

ENESTÅENDE SJANSE - Workshop i strupesang med Huun-Huur-Tu!

Hunn-Huur-Tu gruppen har workshop i Strupesang på USF Verftet
Hunn-Huur-Tu gruppen har workshop i Strupesang på USF Verftet

Den mongolske kvartetten Huun-Huur-Tu besøker byen i anledning Bergen internasjonale musikkfestival. Sammen med AKKS og NOBU inviterer de sangere til en workshop i den spesielle sangteknikken.

Enten du er vokalist i rockeband eler korsanger har du her en unik sjanse til å få et innblikk i en helt spesiell sangteknikk. I strupesang synger man en meget dyp strupetone samtidig med en fløyteaktig overtone. På den måten høres det ut som om samme person synger og spiller et instrument samtidig. Strupesangerne bruker teknikker for å utvide stemmespekteret både i høyden og dybden.

Teknikken er interessant for de fleste innen alle sjangere. Klassiske sangere, vokalister i pop og rock og ikke minst metalvokalister kan finne nye måter å løse vokale utfordringer på. Metalsangernes "growl" er faktisk den nærmeste sangtekniske varianten til strupesang.

Huun-Huur-Tu er en musikkgruppe fra Tuva, en russisk republikk ved grensen til Mongolia. De har siden oppstarten i 1992 stått bak en rekke kritikerroste plateutgivelser og har blitt nominert til flere internasjonale musikkpriser, som f.eks. BBC World Music Award i 2008. De har gjort seg bemerket med grensesprengende samarbeidsprosjektermed srtoaster som Ry cooder, Frank Zappa og the Kronos Quartet. De turnerer i hele verden og spiller konsert i Bergen den 27 oktober. Deltakerne på workshopen får gratis inngang til konserten.

Kurset arrangeres i et samarbeid mellom AKKS Bergen og NOBU Vest.
Kr. 500 for AKKS-medlemmer og NOBU-medlemmer:
Kr. 700 for andre.

Workshoppen holdes på USF Verftet onsdag 28. oktober kl. 17 - 20.

Påmeldingsskjema finner du her.

AKKS' nettsider her.
Nobu Vest nettsider her.

Hør Huun-Hurr-Tu synge strupesang herOpprettet: 5/10-2009

USF Verftet - Georgernes Verft 12, 5011 BERGEN - Tel: (+47) 55 30 74 10 Web: Kyber Kommunikasjon