USF VERFTET
Hjem > Nyheter > ANIMERT PERLE OM INDISK MYSTIKK, MED INNSLAG AV KNIPSEJAZZ A GOGO

ANIMERT PERLE OM INDISK MYSTIKK, MED INNSLAG AV KNIPSEJAZZ A GOGO

Gammel myte i ny gryte resulterer i usedvanlig god underholdning, samtidig som filmen, nesten umerkbart, gjør feministisk manifest av seg.

En ung kvinne fra New York opplever å bli dumpet av kjæresten som plutselig drar til India. Tomhendt og trist fordyper hun seg i indiske religiøse fortellinger. Gjennom henne får vi høre eposet Ramayana, levendegjort i snerten cut-out animasjon tilsatt 1920-talls champagnejazz.

Sita er en gudinne som separeres fra sin kjære lord og mann, Rama. Den blå helten må redde dama si, og den stakkars kvinnen forsvare æren sin; ingen av delene er bare bare når man befinner seg i den hinduistiske kanon. Det dukker opp en mangehodet grønn kar med lugubre hensikter, en lilla apekatt med hjelm og en hel del andre skikkelser du sjelden møter på en Rema nær deg.

Gammel myte i ny gryte resulterer i usedvanlig god underholdning, samtidig som det, nesten umerkbart, gjør feministisk manifest av seg. Ikke ofte ser man et slikt sammensurium av stiler, tider og sjangre. Animasjonene er forskjellige avhengig av hvor i strukturen vi befinner oss, og spenner fra klassiske indiske illustrasjoner, à la religionsboken på ungdomsskolen, til foto- og tegnecollager av høyeste rang. Musikken er først og fremst gammel knipsejazz, da hovedsakelig av Annette Hanshaw, men det er og sporadiske innslag av fuzzy, funky sitar-a-go-go.

Tekst: Carl Philip Wahlberg Lund/red.

Sita Sings the Blues. Regi: Nina Payley, USA, 2008. Manus: Nina Payley, etter en roman av Valmiki. Musikk: Todd Michaelsen. Medv: (stemmer): Reena Shah, Annette Henshaw, Sanjiv Jhaveri, Pooja Kumar, Debargo Sanyal, Deepti Gupta m.fl. Engelsk tale med indisk aksent, utekstet. DCP, farger, 1 t 12 min.

Vises på Cinemateket
19 november kl. 18:00
22 november kl. 21:15

Billetter kr. 40 selges ved inngangen. Medlemskort til Filmklubben er obligatorisk.

Cinemateket USF, tlf. 55 31 85 80
post@cinemateket-usf.no

Se Cinemateket USFs nettsider her.

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement.
Rullestolbrukere har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til Sardinen USF og Kafé Kippers.
USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.

 

Opprettet: 16/11-2009

USF Verftet - Georgernes Verft 12, 5011 BERGEN - Tel: (+47) 55 30 74 10 Web: Kyber Kommunikasjon