USF VERFTET
Hjem > Nyheter > DANSKE PER FLYS FILMTRILOGI - BENKEN, ARVEN OG DRAPET PÅ CINEMATEKET USF

DANSKE PER FLYS FILMTRILOGI - BENKEN, ARVEN OG DRAPET PÅ CINEMATEKET USF

Alle tre filmene i regissør Per Flys trilogi om det danske klassesamfunnet - Benken, Arven og Drapet - vises denne uken på Cinemateket USF. Dette er en unik sjanse til å se den sammenlagt største kinosuksessen i Danmark fra 2000-tallet. I myke og komfortable kinostoler, med stort lerret og flott lyd. Akkurat slik god film skal nytes.

Bilder Benken, Drapet Arven
Om man skal sjangerplassere Flys triologi kan man si at den representerer en form for ny-realisme, påvirket av den britiske sosialrealismen og kanskje spesielt regissører som Ken Loach og Mike Leigh.
Flys prosjekt tar for seg klassesamfunnet bestående av en film fra henholdsvis under-, middel- og overklassen. Til sammen er de den største danske kinosuksessen i nyere tid. Da Benken ble lansert i 2000 - i bare tolv kopier - ble den sett av nesten en kvart million dansker som umiddelbart ble beveget av den realistiske skildringen av livet i Danmarks sosiale bunnsjikt. Siden fulgte det fantastiske overklassedramaet Arven, før det hele ble avrundet med Drapet der handlingen er lagt til middelklassen.

Fly har med sine filmer gjenopptatt sosialrealismen i dansk film som hadde sin storhetstid på 1970-tallet med filmer som Zappa av Bille August, og Kragh-Jacobsens Vil du se min smukke navle?. Han uttalte i forbindelse med lanseringen av Benken at sosialrealisme i dansk film på 1970-tallet viste virkeligheten slik man gjerne ville at den skulle se ut, men at "min ny-realisme handler om å vise virkeligheten som den faktisk ser ut. Les mer om de enkelte filmene:

Benken - vises 24 november kl. 19:00 / onsdag 25. november kl. 21:15
Arven - vises 24 november kl. 21:00 / onsdag 25. november kl. 19:00
Drapet - vises torsdag 26 november kl. 21:00 / søndag 29. november kl. 19:00

Billetter kr. 40. Medlemskort i Filmklubbene er nødvendig. Kan kjøpes ved inngangen.

Se også Cinemateket USFs nettsider.

 

Opprettet: 19/11-2009

USF Verftet - Georgernes Verft 12, 5011 BERGEN - Tel: (+47) 55 30 74 10 Web: Kyber Kommunikasjon