USF VERFTET
Hjem > Nyheter > ALLE VIL HA JAZZ - PUBLIKUMSREKORD FOR BERGEN JAZZFORUM PÅ USF

ALLE VIL HA JAZZ - PUBLIKUMSREKORD FOR BERGEN JAZZFORUM PÅ USF

Bugge Wesseltoft med julekonsert på USF 3/4 desember 09.
Bugge Wesseltoft med julekonsert på USF 3/4 desember 09.

Bergensere i alle aldre liker jazz - veldig godt, og har strømmet til konsertene på USF. Bergen Jazzforums konserttilbud i høst har vært en fin miks av nyskapende, tradisjonell og melodiøs musikk og dermed ble publikumsrekorden satt.

Bajazzkonsertene er i en særstilling med stadig større besøk. Jazzklubben som holder til på USF er landets best besøkte og fikk prisen Årets jazzklubb i 2008.
I begrunnelsen for tildelingen het det bl.a.:
Bergen Jazzforum har en markant profil med konserter av både internasjonale og nasjonale navn, og presenterer i tillegg dyktige regionale musikere. Klubben presenterer moderne jazz og utmerker seg som nyskapende. De har høy aktivitet, og i høst satte klubben publikumsrekord med en tilnærmet dobling av besøkende i forhold til tidligere år. Den målrettede og gode kontakten med publikum er et viktig moment i vurderingen av klubbens kvalitet.  Klubben står bak Finsejazz, og har også tatt ansvar for formidling av jazz til barn og unge med arrangement som konsertserien BAJAZZ, talentkonkurransen Jazz i Sikte og samspillkurs for unge musikere over 16 år. Bergen Jazzforum er en viktig klubb for regionen, men også svært synlige for resten av landet.

Bergen Jazzforum ble etablert i 1972, og er en av Norges eldste jazzklubber. Klubben har vært i kontinuerlig drift siden starten, og har som hovedformål å fremme musikkmiljøet i Bergen og omland, samt å stå for jevnlig avvikling av konserter hele året.

Les mer om jazz og publikumstall i Bergen og Oslo i denne artikkelen fra Ballade.no.

Se også Bergen Jazzforums nettsider her.


 

Opprettet: 14/12-2009

USF Verftet - Georgernes Verft 12, 5011 BERGEN - Tel: (+47) 55 30 74 10 Web: Kyber Kommunikasjon