USF VERFTET
Hjem > Nyheter > FYLDIG PROGRAM FOR ÅRETS FØRSTE FILMSKAPERE PÅ VEI

FYLDIG PROGRAM FOR ÅRETS FØRSTE FILMSKAPERE PÅ VEI

Hva er en god TV-serie? Tirsdag 2 februar blir det bl.a. debatt med utgangspunkt i nyere produksjoner fra filmmiljøer på Vestlandet; Bjarte på rette staden, Det nye landet og Hjelper hjerne.

Siden starten i februar 1993 har Cinemateket USF vært et visningsforum for lokale film- og videoproduksjoner. I samarbeid med Vestnorsk Filmsenter fortsetter vi denne populære tradisjonen. Som før vil visningene være gratis og åpne for alle.

Arrangementet går av stabelen første tirsdag i måneden.
Filmskapere på vei gir publikum sjansen til å få med seg hva som rører seg i det lokale produksjonsmiljøet - alt fra amatørfilmer og enkle musikkvideoer på mini-DV til profesjonelt produserte reklame-, dokumentar- og spillefilmer.

For filmskaperne er disse arrangementene en mulighet til å få vist sine verk for kolleger og publikum - og til å få kommentarer, tilbakemelding, ris og ros.

Daglig leder Irmelin Nordahl ved Vestnorsk Filmsenter er programleder ved Filmskapere på vei-arrangementene.

Har du noe du ønsker å få vist, eller vil du ha mer informasjon? Ta kontakt med Vestnorsk Filmsenter v/Stine Tveten på stine@vestnorskfilm.no eller tlf. 55 56 09 05, på kulturhuset USF Verftet, Georgernes verft 12, 5011 Bergen. Ta gjerne kontakt i god tid før arrangementet.
Produksjonsopplysninger, bilder og en kort beskrivelse av filmen og filmskaper(ne) kan sendes til sigurd@cinemateket-usf.no. Filmer kan
leveres til Vestnorsk Filmsenters kontor i 4. etasje på USF Verftet.

DETALJERT PROGRAM 2. FEBRUAR KL. 18:30 I CINEMATEKET USF, GRATIS ADGANG:

VI TAR DEBATTEN
Vestlandet har gjort seg bemerket innen produksjon av dokumentarserier de siste årene. Vi ønsker å sette søkelys på hvilke erfaringer dette har gitt miljøet. Med utgangspunkt i aktuelle serier spør vi hva som er en god serie? Hva er god kvalitet? Hvem bestemmer innholdet? Hvilke ønsker, krav og konflikter kan oppstå mellom produksjonselskap, programskapere, TV kanaler og andre finansiører? Hva skjer når forskning møter kom-mersiell TV? Hvilke krav stiller TV kanalene til publikumsappell og seertall? Går disse kravene på bekostning av innhold?
Disse spørsmålene blir utgangspunkt for debatten og til panelet har vi invitert Morten Offerdal, Pandorafilm, Lars Løge/Christer Fasmer Flimmer film, André Marton Frø film & media og Kenneth Hugdahl, professor i klinisk psykologi.

Debatten tar utgangspunkt i disse aktuelle TV-seriene:

"Bjarte på rette staden" - regi Christer Fasmer, co-regi Ida Kolstad, produsent Lars Løge. Flimmerfilm.
Vi blir tatt med på oppturer og nedturer ved DNS, følger Bjarte Hjelmeland i hans første år som teatersjef. Han har bestemt seg for å ta teateret til nye høyder, blant annet ved å sette opp det enorme stykket Les Miserables. Denne serien er definert som en "feel good" underholdningsserie. Åtte episoder er vist på TV2.

"Det nye landet" - regi Lars Petter Gallefoss, Pandora Film, produsent Morten Offerdal.
Det nye landet er en dokumentarserie om Norges moderne innvandringshistorie. Serien består av fem episoder a femti minutter og er et portrett av det flerkulturelle Norge i dag sett i lys av den moderne norske innvandringshistorien. Vist på NRK.

"Hjelper hjerne" - regi André Marton, Frø film & media og Mediacircus, produsent Eldar Nakken.
Programserien er på seks episoder, der det i hvert enkelt program fokuseres på et bestemt problem relatert til hjernen. Professor i klinisk psykologi Kenneth Hugdahl har vært konsulent på serien og har klare synspunkter rundt problematikken forskningsformidling og underholdning. Vises på TV2.

Smakebiter fra vårens eneste dokumentar på kino "Strengt hemmelig".
Distributør Eli Stangeland fra Corainderfilm AS, gir en kort presentasjon av Benedicte Orvungs film "Strengt Hemmelig". Denne filmen har det tatt 10 år å lage, og det er vårens eneste dokumentarfilm som kommer opp på Kino. Filmen har premiere 8. februar på 25 kinoer over hele landet. Se www.strengthemmelig.no

Hva kan MEDIA-programmet tilby?
Nyttig informasjon fra Mediadesken Norge. Sidsel Hellebø-Hansson, leder for MEDIA Desk Norge vil gi et innblikk i MEDIA-programmets muligheter for tilskudd til film- og fjernsynsprosjekter. Dessuten vil hun presentere aktuelle workshoper og andre
europeiske møtesteder for prosjektutvikling, kompetanse- og nettverksbygging.

 

Opprettet: 29/1-2010

USF Verftet - Georgernes Verft 12, 5011 BERGEN - Tel: (+47) 55 30 74 10 Web: Kyber Kommunikasjon