USF VERFTET
Hjem > Nyheter > REKONSTRUKSJONER PÅ KULER, NY FORESTILLING FRA NONCOMPANY

REKONSTRUKSJONER PÅ KULER, NY FORESTILLING FRA NONCOMPANY

NONcompany Rekonstruksjoner på Studio USF
NONcompany Rekonstruksjoner på Studio USF

Forestillingen på Studio USF spilles på ustabilt underlag. Helt naturlig kanskje, siden stykkets handling dreier seg om virkelighetsfordreininger.

Stykket hadde premiere 18 februar. I BTs anmeldelse heter det: "Glitrende manus og strålende skuespillere er lik veldig godt teater (...) Lise Risom Olsen har skapt en teaterforestilling full av magi og vakre øyeblikk".

Historiene til seks hovedpersoner fletter seg inn i hverandre og kræsjer tidvis helt. En kontroversiell kunstner åpner sin utstilling og raser ut mot feminismen på TV, et postbud bes inn på kaffe av en dame som er litt for inviterende, to bager og kompromitterende innhold bytter eiere. Et spekter av pussige situasjoner og sammentreff slår livene deres om kull. Og alt skjer på scenegulvet der 400 000 små kuler av krom danner et uvanlig fundament for skuespillernes kropper.

NONcompany byr på et nyskrevet manus og rykende fersk ny scenekunst med nye skuespillere. Lise Risom Olsen har både manus og regi for dette stykket, som co-produseres av BIT Teatergarasjen.

Manus og regi: Lise Risom Olsen | scenografi: Lena Lundsten Buchacz | lysdesign: Hans Skogen | lyddesign og musikk: Håvard Pedersen | produsent: Tone Myklatun | skuespillere: Veslemøy Mørkrid, Cathrine Frost Andersen, Charlotte Grundt, Espen Alknes, David Skaufjord, Jo Adrian Haavind og Pål Gjertsen Steinsvik | produksjon: NONcompany | CO-produksjon: BIT Teatergarasjen og Black Box Teater.

Dette er ett av Bergens mest markante og aktive frie scenekunstkompanier. Gruppen er satt sammen av kunstnere med bakgrunn fra teater, performance-kunst, musikk, design, tekst og levende bilder. Kompaniet har en mer eller mindre fast kjerne, men knytter til seg andre kunstnere og utøvere til de ulike prosjektene.

Kompaniets forrige forestilling på Studio USF var "The questions I wished I had asked" som hadde premiere i august 2007.
NONcompany har et tverrestetisk uttrykk og en dynamisk form og jobber stadig med å finne nye symbioser av uttrykk og former og henter gjerne inspirasjon fra pop-kulturen.

Premieren for REKONSTRUKSJONER er 18 februar med påfølgende forestillinger 19, 20 og 21 februar.

Billetter kr. 200/150/105 selges på forsalg hos Billettservice.no og på Apollon Platebutikk i Nygårdsgaten.

MØT KUNSTNEREN FREDAG 19. FEBRUAR etter forestillingen:
Samtalen ledes av Karoline Skuseth, skribent, anmelder på scenekunst.no og masterstudent i teatervitenskap på UiB.

Se også NONcompanys nettsider.

Forestillingen er støttet av Bergen kommune - seksjon for kunst og kultur, Norsk Kulturfond, Fond for Lyd og Bilde og Fond for Utøvende Kunstnere.

 

 

 

Opprettet: 16/2-2010

USF Verftet - Georgernes Verft 12, 5011 BERGEN - Tel: (+47) 55 30 74 10 Web: Kyber Kommunikasjon