USF VERFTET
Hjem > Nyheter > VISEKONGERIKET SVERIGE REPRESENTERT AV STEFAN SUNDSTRöM

VISEKONGERIKET SVERIGE REPRESENTERT AV STEFAN SUNDSTRöM

Stefan Sundstöm på USF Verftet 4 mars
Stefan Sundstöm på USF Verftet 4 mars

Ingenting er så galt at det ikke er godt for noe. På vei til fest hos Miss Li ramlet Sundström av sykkelen, slo hull i hodet, sydde tretten sting, mistet hukommelsen og måtte tilbringe en lang periode helt i ro. Ut av denne hendelsen kom Sundströms femtende album; "Ingenting har hänt".

Dette er et mer gjennomarbeidet album enn tidligere. I følge den stillesittende ulykkesfuglen brukte han tiden på å konsentrere seg og redusere musikk og tekst. "Som å koke en gammel elg", sier han til NRKs Lydverket. "Koke ned helt til du har en buljong, en kraft". Albumet er nummer 15 i rekken av utgivelsen og har blitt mottatt med ovasjoner fra presse og en stor tilhengerskare i Sverige og Norge.

Sundström var punkeren som etterhvert plasserte seg i den svenske visetradisjonen, som en slags krysning mellm Cornelis Vreesvijk, Thåström og Uld Lundell.

Hans særpregete varemerke har vært både rebelske rockelåter med humoristisk snitt og dystervakre melankolske viser. Dette har gjort ham til Skandinavias rockepoet nummer én. Han har turnert uavbrutt og spiller på alt fra små rockeklubber til Allsång på Skansen.

Nå har Bergen Jazzforum invitert ham hit til USF. Den 4. mars spiller han på scenen i Sardinen, med band og tett på publikum. Sundströms mange fans kommer garantert. Og om du ikke kjenner til ham ennå, ikke la sjansen gå fra deg til å skaffe deg en ny favorittsvenske!

Sundstöm på NRK Lydverket her.

Stefan Sundströms nettsider her.

Nordnorske Æ
spiller support til Sundström. Men ikke forvent tørrfiskdikt og mjellesang. Det første albumet "Voksensløvsinn" kom i fjor høst og var i flere måneder listet på NRK P3 med låten "Fin fyr/Idiot". Som en av få nordnorske artister er Æ plukket ut til By:Larm 2010.

Æ på Myspace her.

Æ nettside her.

Sardinen USF
04 mars, dørene åpner kl. 21:00
Billetter kr. 170 / 110 (medl. Bergen Jazzforum)
FORSALG Billettservice.no


Bergen Jazzforums nettsider her.

 

Opprettet: 19/2-2010

USF Verftet - Georgernes Verft 12, 5011 BERGEN - Tel: (+47) 55 30 74 10 Web: Kyber Kommunikasjon