USF VERFTET
Hjem > Nyheter > MEXICOS SUPERSTJERNE LILA DOWNS TIL NATTJAZZ

MEXICOS SUPERSTJERNE LILA DOWNS TIL NATTJAZZ

Lila Downs på USF Verftet 3 juni
Lila Downs på USF Verftet 3 juni

Bakgrunn som Deadhead, smykkeselger og antropolog. Født i Mexico med skotskamerikansk far og mexicansk mor, bakgrunn fra vestlig opera, klassisk musikk og jazz, og etterhvert den mixteciske folkemusikken.

Lila Downs sprenger grensene mellom verdener, musikalske tradisjoner og språk. Repertoaret hennes er en blanding av jazz, afrobeat og indianske rytmer der ho fusjonerer egne komposisjoner med mexicanske folkesanger som hun framfører på engelsk, spansk, Mixteco, Zapoteco, Maya og Náhatl.

Hun har en ekstremt fleksibel stemme som strekker seg over tre oktaver, og hennes provoserende, politiske tekster har gjort henne til superstjerne i Mexico og ført henne til verdensmusikkscener over hele Europa, og no endeleg til Bergen!

Lila Downs nettsider her.

Lila Downs på Myspace her.


.............................................................


Nattjazz byr på flere artister i den vide sjangeren som kalles "world music".

Mulatu Astatke byr på etiopisk jazz med et mylder av ulike inspirasjonar smeltet sammen; austleg mystikk fusjonerer med funk, reggae og John Coltrane; 70-talls explotationfilm-soundtracks og James Brown blander seg med tunge latinske rytmer. Hør Astatke på Myspace her.

Den speedbalkanske sjangeren blir tatt hånd om av Fanfare Ciocarlia, en rumensk gjeng med tildels snåle versjoner av klassikere som "Born to be wild" mikset med den velkjente balkanske folkemusikkrytmikken. Hør på Fanfare Ciocarlia på Myspace her.

Nigerianske Tony Allen har én fot i afrikansk trommetradisjon og én i jazzen og regnes for å være en av foregangsfigurene for begrepet afrobeat. Sytti år gammel, etter å ha spilt med legender som Fela Kuti og James Brown, er han selv en legende. Benytt sjansen nå! Tony Allen på Myspace her.
Tony Allens nettside her. 

Kubanske Orquesta Buena Vista Social Club tenger neppe nærmere presentasjon. Disse verdensstjernene har både Grammypriser og Oscarnominasjon i lommen. "This is the best thing I was ever involved in", sitat Ry Cooder. Fredag 4 juni i Røkeriet USF. Hør på Myspace her.

Se Nattjazz' nettsider for programmet som oppdateres kontinuerlig frem mot festivalen 26 mai til 5 juni.Opprettet: 5/3-2010

USF Verftet - Georgernes Verft 12, 5011 BERGEN - Tel: (+47) 55 30 74 10 Web: Kyber Kommunikasjon