USF VERFTET
Hjem > Program > Oktoberdans' festivalkunstner med utstilling i Visningsrommet USF. Velkommen til åpning fredag 06. oktober kl. 19.00. Utstillingen står til 26. oktober.
Utstilling
Visningsrommet USF

03/10/2006 kl. 19:00

USF Verftet og BIT Teatergarasjen

Oktoberdans' festivalkunstner med utstilling i Visningsrommet USF. Velkommen til åpning fredag 06. oktober kl. 19.00. Utstillingen står til 26. oktober.

Gabriéla Fridriksdóttir er en islandsk kunstner basert i Reykjavik. Utstillingen i Visningsrommet USF vil bestå av utdrag fra Fridriksdóttirs bidrag på Venezia Biennalen 2005 –”Versations Tetralogia”. I tillegg vises videoarbeidene ”Melankólia” og ”Katharsis” fra 2004. Fridriksdóttir er kjent for sitt samarbeid med Björk i forbindelse med "Björk's Greatest Hits and Family Tree". Sammen med den islandske danseren Erna Ómarsdóttir lagde hun musikkvideoen til sangen "Medúlla" på Björks siste album og en av videoene i "Tetralogia" er basert på materiale fra denne videoen. I musikken utforskes menneskestemmen til det ytterste og i videoen møter man blant annet en demon i danserens skikkelse, innsmurt i hvitt klister i vill dans. En desperat og klaustrofobisk video med sterke visuelle og lydlige kontraster. Gabríela Fridriksdóttirs verker befinner seg på grensen mellom det konkrete og det abstrakte, mellom det logiske og det ulogiske. Hun søker under overflaten for å finne nye virkeligheter og lar seg inspirere av litteratur, mystisisme, lyd og visuelle kunstarter. Små forvridde skapninger bukter seg inn og ut av organiske former. Hennes kunst har kjennetegn av mørk mytologi, der brutale bilder blandes med det en kan karakterisere som en naivistisk strek. Materialene hun bruker er knyttet til islandsk mytologi og til natur; stein og gjørme. I dette landskapet inngår vesener som er halvt menneskelige, halvt underjordiske skikkelser. Fire islandske musikere; Daníel Ágúst Haraldsson, Björk Gudmundsdóttir, Borgar Thór Magnússon og Jónas Sen, har laget lydbilder til de fire videoene i ”Tetralogia”. Lydbildet er basert over på en enkel pianomelodi Fridriksdóttir selv har komponert. Videoene og lydarbeidene former sammen ”Tetralogia” som en kvartett, men hver video kan også oppleves selvstendig. Se www.gabriela.is www.usf.no www.oktoberdans.no

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement.
Rullestolbrukere har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til Sardinen USF og Kafé Kippers.
USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.

USF Verftet - Georgernes Verft 12, 5011 BERGEN - Tel: (+47) 55 30 74 10 Web: Kyber Kommunikasjon