USF Verftet
Hjem > Nyheter > 11 OG 12 SEPTEMBER ER DET BARNAS KULTURHELG PÅ USF

11 OG 12 SEPTEMBER ER DET BARNAS KULTURHELG PÅ USF

Den modige musen Fivel i Et amerikansk eventyr
Den modige musen Fivel i Et amerikansk eventyr

Til helgen blir det både film, dans og musikk for de minste på USF. Bli med på animasjonsverksted, hiphop og vannkonsert. Like gøy for de store som de små!

Lørdag inviterer animasjonsfestivalen først til animasjonsverksted for barn. I løpet av et par timer lærer barna å lage sine egne animasjonsfilmer ved hjelp av enkel teknikk. Hvert deltaker får en strimmel svartsladd, film dekket med svart materiale som ikke slipper lyset igjennom. Så skraper man et bilde i hver filmrute og gjentar det mange nok ganger til at illusjonen av bevegelse skapes når flere bilder vises fort etter hver andre. Til slutt vises det ferdige resultatet på det store lerret. Arrangementet er åpent for alle, men barn under ungdomskolealder bør ha foreldre med seg for å gi en hjelpende hånd.
Pris kr. 40,-. Kurset ledes av Bjørn Bugge og varer i to timer.

Deretter er det klart for et gjensyn med Disneyklassikeren Skjønnheten og udyret på stort lerret i Cinemateket kl. 14:00. Filmen har norsk tale. Billett kr. 40.

Bergen Dansensenter holder åpent hus
for alle. Mellom kl. 12:00 og 15:00 kan alle som vil se og være med på Danselek foreldre og barn (1 - 3 år), Danselek (4 - 7 år), Hiphop (fra 7 år), Jazzdans (fra 10 år), og Breakdans (fra 7 år). Det er gratis å være med.

Søndag går startskuddet for høstens første Bajazzkonsert. Denne dagen er det historien om dråpen Vannders som legger ut på en reise i vannets kretsløp. Han møter bl.a. Skybert, Reinert og bekkefører Beckstrøm. Det blir mye musikk, kostymer og dukker i denne vann-vittig morsomme konserten! Badekarer er Ivar Kolve, Norvald Dahl og Kjetil Olai Lundø. Dørene åpner kl. 13:00 i Sardinen USF og konserten starter kl. 14:00. Gratis adgang.

Animasjonsfestivalen viser storfilmen Et amerikansk eventyr om musefamilien Mousekewitz som vil emigrere i båt til Amerika. Veslemusen Fivel blir skylt på sjøen i en storm, overlever og tar fatt på den farefulle leitingen etter familien sin i Amerika. Filmen kom i 1986 men er vel verdt et gjensyn. Engelsk tale, norske tekster. Søndag kl.12:00. Billett kr. 40.

Kafé Kippers er åpen fra kl. 12:00.

 

 

 

Opprettet: 10/9-2010