USF Verftet
Hjem > Nyheter > FIRE STERKE JAZZSTEMMER

FIRE STERKE JAZZSTEMMER

Omsluttet av gitarer og saksofoner, klaviaturer og elektronikk - likevel det er ofte den menneskelige stemmen som gjør sterkest inntrykk.

Freddie Wadling er mest kjent som vokalisten i Fläskkvartetten og har en stemme som beveger seg intenst mellom fløyel, stein og stålull. Denne kvelden spiller han i Røkeriet kompet av trioen Sebastian Öberg på cello, Christian Olsson på salgverk og gitar, og Per Ruskträsk Johansson på saksofon.
www.myspace.com/freddiewadling

Torun Eriksen kom med sitt debutalbum i 1993, til kritikerros fra alle kanter. "Knalldebut i utkanten av jazzlandet", skrev Terje Mosnes den gangen. Eriksen beveger seg i en slags utvidet jazzvokalsjanger, med forankring i svart musikk og i singer/songwriter-tradisjonen. En særpreget stemme innenfor kjente rammer, men også med overraskende sidesprang i lag med et tettspilt band bestående av David Wallumrød på keyboards, Kjetil Dalland på bass, Kjetil Stensnæs på gitar og Anders Bye på trommer.
www.myspace.com/toruneriksen

Sissel Endresen er alle norske jazzvokalisters mor, dronningen, den ledende stemmekunstneren i Norge, komponist og vokalist med en backlist som er imponerende både i bredde og dybde. Evig forskende og formidlende, alene eller i samarbeid. Så hvorfor ikke slå seg i lag med gitaristen Stian Westerhus som er kilden for noen av mest særegne lydlandskapene som strømmer ut av norske jazz-PAer nå til dags? Vokaldronningen møter gitarprinsen, sier Nattjazz og inviterer til en av de næreste (altså intime) konsertene på festivalen i år. Det hele skjer på Studio USF, med begrenset plass. www.stianwesterhus.com/
www.myspace.com/sidselendresen

Mari Kvien Brunvoll er ustoppelig, som overnevnte Endresen, og eksperimenterer videre med sin musikk. Hennes soloprosjekter med stemme, dingser med lyd og elektronikk har fengslet mange publikummere. Nå er det prosjektet "Building Instruments" som står på planen og konserten skjer i Cinematek-salen på USF. Musikken er selvkomponert i jazzpoplandskapet, med strukturerte improvisasjoner og en ganske lekende holdning til det å musisere. Trioen består av Mari Kvien brunvoll på vokal, Åsmund Weltzien på tangenter og Øyvind Hegg-Lunde på slagverk.

Andre band og artister som spiller på Nattjazz denne kvelden er Al de Meola World Sinfonia, Tigran Hamasyan og the Source.

Dørene åpner kl. 20. Første konsert starter kl. 21. Billetter i forsalg på Billettservice.no.

Ulike priskategorier fra kr. 350. Billetten er dagsbillet og inkluderer alle konsertene på USF den kvelden. Det er ikke mulig å kjøpe billett til enkeltkonsert.

Se også Nattjazz sine nettsider. 

Opprettet: 18/5-2011