USF Verftet
Hjem > Nyheter > SITT GODT PÅ USF-STOLEN

SITT GODT PÅ USF-STOLEN

Hvor mange ganger har vi ikke sittet og vridd oss på en ukomfortabel stol i timesvis på konsert? Når USF nå satser på en ombygging av konsertsal og andre fasiliteter står kvalitetsprinsippet langt fremme. Dette gjelder også for publikum sin komfort.

Stoler rundt om i kulturhus og forsamlingslokaler er for lave, for høye, for klamme, for smale osv. Vi vil at publikum skal ha det bra når de er  på konsert og arrangementer hos oss. Derfor spurte vi oss selv: er det mulig å skreddersy en stol etter våre ønsker? I årenes løp har vi fått verdifulle erfaringer som er et godt grunnlag for å utvikle en god stol. Den skal gi støtte for mange typer rumper og rygger i flere timer, den skal være lett, i veldig slitesterk kvalitet og med en utforming som gjør den lett å stable og sjaue med. Og - ikke minst - den skal være stilig og passe inn i USF-miljøet.

Siden noen av landets fremste designere befinner seg under samme tak som oss her på USF, så hadde vi ikke lang vei å gå for å finne ut av dette. Sammen med designerne Knudsen & Hindenes har vi kommet frem til det vi mener er en unik stol, med overlegen komfort og kvalitet. Den heter BOP og har nettopp ankommet.

 

USF Verftet har satset på lokalt design, og kunne i dag stolt presentere de nye stolene "Bop".
På bildet f.v.: Designer Steinar Hindenes, Evy Sørensen (USF), designer Anders Berg, interørarkitekt Ørjan Djønne, Sylvelin Gunnarson (Sparebankstiftelsen DnB NOR) og Jon Tvilde (USF), (designer Petter Knudsen var ikke tilstede da bildet ble tatt).

 

Hvorfor vi ikke kjøpte en stol som allerede var i produksjon? Fordi USF har tradisjon for å utvikle noe eget. Vi mener det er viktig å bruke de flotte designressursene vi har i byen og etter åpningen av publikumsarelaene i 1993 har vi flere ganger gitt oppdrag til designere som har laget prototyper og fått produktene ut på markedet etterpå. På den måten kan vi hjelpe en designer i gang, og vi får et helt nytt og enestående produkt.  Med bakgrunn i den sterke designutdanningen på KHiB finnes det uante kreative muligheter som bare venter på forløsning, og vi vil oppfordre andre virksomheter i Bergen om å ringe en designer og spørre om muligheter og samarbeid.

I tillegg til USF og designerne var også interiørarkitekt Ørjan Djønne fra Rambøll med på laget. Han har jobbet med det nye interiøret på USF og ble derfor innvolvert i valg av overflatemateriale, tekstur og farge. Alle var enige om å stekke seg etter å bruke lokale og nasjonale leverandører, noe som endte med at Gudbrandsdalens Uldvarefabrik utviklet tre spesialforinger for dette prosjektet. Baksiden av stolryggen er trukket i ull, mens fremside av rygg og sete er hud med piquet, det samme materialet man finner i setene på enkelte biler i luksusklassen.

Kort om stolen:
Initiert av USF.
Designet av Knudsen & Hindenes (Petter Knudsen og Steinar Hindenes).
Delvis sponset av Sparebankstiftelsen DnB NOR.
Produsert av Offecct, Sverige.

Bop er nå i bruk i Sardinen på USF.

Sitt godt og ha en god konsert!

 

 

Opprettet: 18/10-2012